2010 op een rijtje

Van de mannen en vrouwen van WordPress heb ik een complimentje gehad omdat ik het voorbije jaar trouw aan het bloggen ben geweest. Fijn. Ruim 25.000 mensen hebben mijn bijdragen gelezen. Een topdag was 15 juli toen er 767 lezers op mijn dak vielen. Ze wilden die dag het fijne weten over de PZC en de NMa-boete. Waar de WordPressmensen echter aan voorbij zijn gegaan is dat mijn blog halverwege de zomer op eigen kracht verderging op Gremberghe.nl of .com via dat internetadres ook nog eens een kleine 23.000 lezers wist te strikken. Die aantallen en het simpele feit dat ook ik inmiddels kans heb gezien een areaal van 1500 trouwe lezers – die een paar keer per week inloggen – heb weten opbouwen, zijn voor mij reden om gewoon door te gaan met schrijven over Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland en wat verder weg speelt…

Maandenlang verkeerde ik in de veronderstelling dat mijn lezers zaten te wachten op nieuws dat de kranten of de omroepen niet hadden gemeld. Typisch denken als een journalist, maar wat bleek, mijn lezers logden niet in voor nieuws, maar meer voor commentaren, wetenswaardigheden, menselijke tekortkomingen of gewoon achtergronden bij dat nieuws. Eerst en vooral werd er gekeken naar wie schrijft die stukkies (scribent) en vervolgens sloeg men aan het lezen. De meeste aandacht ging uit – echt vele honderden – naar de ontwikkelingen in en rond Cadzand, Waterdunen, de N61, de politieke bijdragen rond de gemeenteraadsverkiezingen (Francois, de VVD in Sluis, de blondjes van Co in Terneuzen), het blog over de uitzending Florida aan de Schelde, de lotgevallen van de bakker van Domburg en – gek genoeg – de Variaties van de Vonken (the Sparks).
De oprispingen over Omroep Zeeland en het Zeeuwse Halfformaat deden het goed, maar in beide gevallen slechts voor een korte periode.

2011 is begonnen.
Dit jaar vinden er statenverkiezingen plaats.
Ook in Zeeland.
Ik ben -net als in 2010 – van plan om onder de noemer Grem Kiest weer een reeks politieke getinte beschouwingen te maken. Over partijen, programma-items, maar vooral ook weer over politici zelve…
Natuurlijk zullen ze, de bijdragen, erg mild van toon zijn.
Ik heb -per slot van rekening – een reputatie hoog te houden.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.