ZeeuwiLeaks lekt weer

Jules van Stange, de man achter ZeeuwiLeaks, die vorige week – op de hielen gezeten door de geheime Zeeuwse brigade der Kokkelmannen, de politie van Schellebelle en een verre nicht – uitweek naar Engeland om bij de nog iets vermaardere lekkenspecialist Julian Assange advies in te winnen hoe zich verder te gedragen is na dat vruchtbare consult teruggekeerd naar de Lage Landen.
Vanaf een nog geheime plek in Oost-Zeeuws-Vlaanderen heeft Van Stange een tweede reeks geheime documenten over het Zeeuwse bestuur het internet opgejaagd.

Van Stange vreest niet dat hem de komende dagen iets aangedaan wordt. De locatie waar hij zich bevindt is door de sneeuw schier onbereikbaar geworden, zelfs voor zijn moeder en de busjes van Taxicom. De eerstkomende dagen zal er – zo hebben de instanties te kennen gegeven – niet gestrooid worden en zal het ophalen van huisvuil – wat al een probleem is – een nog groter probleem worden.
Van Stange meent dat juist deze dagen waarin het weer het nieuws blijft bepalen de mensheid – vooral in Zeeland – er op gewezen moet worden wat voor smerige zaken er in de machtscentra spelen, dan wel gespeeld hebben en hoe dat alles onttrokken wordt aan het oog en oor van hen die het zouden moeten mogen weten; de gewone menschen, het stemvolk. Vandaar het volgende:
Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur -verspreid via de site ZeeuwiLeaks – blijkt dat Gedeputeerde Staten van Zeeland de voorbije maanden een ware auto-oorlog hebben uitgevochten, waarbij Commissaris van de Koningin zich gedragen heeft als een ware Jeremy Clarkson, de eigengereide presentator van het programma Top Gear. Karla Peijs zei tijdens die oorlog om de vervanging van de provinciale dienstauto’s dat er over de hele kwesties slechst twee meningen waren, de enige goed, van haar en verkeerde, van anderen.
Wat was het geval. De 2 BMW’s die de hoogwaardigheidsbekleders door den lande voeren waren versleten en moesten worden vervangen. Goed, wist Karla als eertijds commissaris van Daimler-Benz in Nederland, laat ons dan maar drie Mercedessen aanschaffen, die zijn beter?, duurzamer?, veiliger? en goedkoper (nou ja, af en toe in gebruik). Harry van Waveren (een treinman) had zijn bedenkingen, Van Beveren, altijd zuinig ook en Marten Wiersma evenzeer. De laatste durfde het echter aan om de Clarkson van de abdij op een Richard Hammondachtige manier te wijzen op de zegeningen van de grote Skoda, een dochter van VW.
Goedkoop, goed gebouwd, duurzaam, zuinig en prima passend bij het Zeeuwse imago wist Wiersma. De opmerkingen van Wiersma vielen erg slecht. Voor straf kon de gedeputeerde vervolgens bij het Thermphos-debacle de rol van de commissaris vervullen en zij wist wat ze ‘m in de schoenen schoof.
Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur -verspreid via de site ZeeuwiLeaks – blijkt dat Gedeputeerde Staten van Zeeland zeer recent een studie hebben laten uitvoeren naar een geënsceneerde overstroming van de Hedwigepolder. In opdracht van GS is uitgezocht hoeveel tonnen sneeuw de komende dagen vanuit de rest van Zeeland naar de polder getransporteerd moet worden om de polder in een keer onder een meter smeltwater te zetten. Onderzoek wees uit dat dit best mogelijk is, maar dat de vorstperiode dan minstens zes weken moet voortduren om voldoende vrachtwagens geladen met sneeuw uit Zeeland naar de polder te kunnen krijgen. Het zou om 13.362 vrachten gaan. Het waterschap heeft bezwaar gemaakt tegen de transporten, omdat gevreesd wordt voor schade aan de polderwegen. Het plan wordt in overweging gehouden.
Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur -verspreid via de site ZeeuwiLeaks – blijkt dat Gedeputeerde Staten van Zeeland willen dat Tilburg zo spoedig mogelijk de status krijgt van Zeeuwse provinciehoofdstad. Nu alle diensten -politie en justitie, na Kvk en noem maar op – toch die kant op gaan acht het Zeeuws bestuur het vanzelfsprekend dat de geboortestad van de Commissaris de status van Middelburg overneemt.
Wordt – zo heeft Van Stange te kennen gegeven – vervolgd…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op ZeeuwiLeaks lekt weer

  1. Pingback: Tweets die vermelden ZeeuwiLeaks lekt weer | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.