Haal uw geld van de bank!

“Mensen die in het openbaar een oproep doen om tegoeden van een bank te halen, kunnen daarvoor in de toekomst een straf krijgen. De ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Jan Kees de Jager (FinanciĂ«n) willen zo’n oproep voor een ‘bankrun’ strafbaar stellen. Ze bereiden daarvoor een wetsvoorstel voor dat begin volgend jaar voor advies wordt rondgestuurd.
Zomaar een ANP-berichtje vandaag.
Banken en bestuur zijn nu feitelijk een geworden.
Onder de noemer “bandieten”.
Overheden gaan banken in bescherming nemen, terwijl burgers de voorbije paar jaar juist door de bankiers zijn bedrogen.
Als dit voornemen daadwerkelijk wet wordt is het hek van de dam.
Wees er op bedacht en haal op de dag dat de Eerste Kamer aan deze onzin rechtsgeldigheid verneent uw spaargeld van uw rekening.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken met de tags . Bookmark de permalink.

3 reacties op Haal uw geld van de bank!

 1. John de Jonge, Rabobank Terneuzen-Sas van Gent schreef:

  Conny,

  als je in verband met de gladheid niet van huis durft, dan wil ik je geld wel komen brengen hoor):. Kan ik meteen je kerststukjes bewonderen! Prettige feestdagen en veel inspiratie voor 2011.

  John de Jonge

  • Gremberghe schreef:

   Wie mijn gangen de laatste dagen een beetje gevolgd heeft, weet dat ik me door het winterse weer niet laat weerhouden op ’s Heren wegen voort te denderen. Mijn oproep aan eenieder om spaargeld op te nemen kan op verschillende manieren worden opgevat. Ik roep het echter nog maar ’s nu het nog mag en kan.
   Wat de wensen betreft, die zijn uitwisselbaar.
   Fijne feestdagen en een voorspoedig 2011.

 2. Arie Blokland schreef:

  Toch sterker dat de kamers hun energie zetten op het versterken van de banken in plaats van het pleisterplakken op oorzaken als dat niet goed geregeld blijkt achteraf.
  Het versterken van de solvabiliteit van banken wordt nu geregeld via verplichte marges in Basel 3. Om de bankensolvabiliteit te verhogen is juist spaargeld nodig. Gelukkig is het (nog?) niet verboden om mensen op te roepen hun spaargeld bij de banken te brengen. Gewoon lekker sparen, want de crisisoorzaak lag toch juist in het doorslaan bij leven op de pof. Dus dan helpen klant en bank elkaar 🙂 Wie had dat nog gedacht?

Reacties zijn gesloten.