Provinciale Mercedessen

Kijk en leest. Dit is nu simpelweg propaganda.
Een bericht van de provincie:
“Dienstauto’s Provincie Zeeland groener en goedkoper

De Provincie Zeeland bezuinigt bijna 30 procent op de dienstauto’s van Gedeputeerde Staten. De nieuwe dienstauto’s zijn niet alleen goedkoper, ze zijn ook ‘groener’. De gedeputeerden van de Provincie Zeeland beschikken voor hun werk over dienstauto’s. Het leasecontract van de huidige dienstauto’s loopt 1 oktober af. Omdat de Provincie zoveel mogelijk duurzaam wil inkopen is gezocht naar een groener en goedkoper alternatief. Er is gekozen voor de Mercedes Benz E200 diesel.

Gedeputeerde en portefeuillehouder Wiersma is erg tevreden over de nieuwe dienstauto’s: “Als Provincie moeten en kunnen wij het goede voorbeeld geven. En dat hebben we nu gedaan. We houden rekening met het milieu, de auto’s hebben energielabel B en voldoen aan de Europese emissiestandaard 5. En ze kosten de provincie minder geld. ”

Mooi he, zo’n dienstmededeling aan alle Zeeuwen. Goedkoper, schoner, kan niet beter. Nou ja. Het is feitelijk wel zo dat sinds het aantreden van de voormalig commissaris van Daimler (Chrysler) AG Nederland als Commissaris van de Koningin in Zeeland, zijn hoogheid Karla Peijs, het aantal dienstauto’s wel is uitgebreid van twee tot drie. De gedeputeerde hobbelden jaren in BMW’s uit de 5-serie rond, de commissaris bliefde echter een Mercedes-Benz voor d’r zwakke rug was het argument.
Dat er nu drie Mercedessen worden aangeschafd ipv de 2 BMW ’s van toen lijkt mij geen bezuiniging.
En dat het allemaal Benzen zijn geworden is wellicht toeval…
Dat de gedeputeerden voor hun werk beschikken over een dienstauto is ook nog maar gangbaar sinds de gereformeerde brigade Zeeland runt, want tot voor kort was het altijd nog zo dat dienstauto’s slechts werden ingezet voor (dienst) reizen buiten de provincie of voor meerdere afspraken achtereen binnen de provinciegrenzen. In alle andere gevallen moest gebruik gemaakt worden van eigen transport.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.