Shell kan de aarde makkelijk redden..


Het komt allemaal goed. Die kouwe drukte om de opwarming van de aarde, de uitstoot van CO-twee, het opraken van de olievoorraden; het is nergens voor nodig. Het zijn praatjes van de traditionalisten, mensen die houden van prikkelwol, tegenwind en tofu. Onze toekomst, voorzover die er was, staat geheel in teken van gas.
Althans volgens Shell.

Gas dus. Deze planeet moet het niet meer hebben van die zwarte smurre of die zwarte brokken steen, nee no nafta. gas is de toekomst.
Niet alleen aardgas, lpg of lng, neenee, ook zogenaamd tightgas, koolbedmethaan en schaliegas. Het is allemaal nog winbaar, het een wat moeilijker dan het ander, maar wel in dusdanige hoeveelheden op niet zo onherbergzame lokaties op aarde dat we zeker de hele 21e eeuw en verder nog verder kunnen. En dan hebben we de Noordpool en diepzeeën overigens nog niets eens aangeraakt, want daar gaat nog zoveel in en onder schuil dat we nog wel eens een eeuw of wat verder kunnen.
Gas dus.
En ik zeg het niet.
Shell zegt het en die energiegigant heeft het over zijn eigen toekomst. (en de onze gemakshalve) in het concernblaadje.
Eigenlijk wel leuk dat zo’n blaadje de toekomst der mensheid (voor zover die energieafhankelijk is) zo veilig kan stellen.
Daar zou het concern eigenlijk voor onderscheiden moeten worden.
Ik weet nog dat die geflipte presidentskandidaat uit de VS een Nobelprijs kreeg, omdat de man iedereen op de kast kreeg door het einde aller tijden aan te kondigen.
Nee, Gore, we hebben gas man.
We survive en jullie in de VS trouwens ook.
De Nederlandse olie-en gasreserves groeien – ondanks alle negatieve signalen en verhalen – nog. In 2009 met 100 miljoen vaten tot 315 miljoen te winnen vaten (olie) en met 3,1 miljard kuub tot 1342 miljard kuub in datzelfde jaar voor de gasvoorraad. En dat zegt Shell niet, maar het ministerie van EZ.
Mooi nieuws in crisistijd.
De wereld is een grote gasbel.
We hebben nog gas voor tig generaties…
Die duurzaamheidshype is nergens voor nodig,
een beetje hedonisme zou weer kunnen…
maar nee..

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.