Miami enzo…

Een week of wat terug meldde ik in de blogbijdrage “Autootjes” dat het drugstoerisme in Terneuzen weer aan een come-back bezig is. Mijn constateringen waren nog te mild. Diverse mensen gaven me te kennen dat de overlast veel groter is dan ik opmerkte, het aantal handelsplekken veel groter is dan gedacht (ik vergat de kinderboerderij, het scoutingterrein, de haven bij de Otheense Kreek en ik weet al niet meer wat nog) en de bestuurlijke stilte veel oorverdovender is dan ik schetste.

Alsof de duivel ermee speelt wist de gemeente Terneuzen de voorbije week wel de krant te halen met de mededeling dat coffeeshop Miami strenger moet optreden tegen het drugstoerisme. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen zei het “onaanvaardbaar te vinden dat het drugstoerisme – na een aanvankelijke daling, nu weer een stijgende lijn vertoont.” En daarvoor is Miami dus verantwoordelijk. Waarom, omdat de shop nu weer meer dan zeshonderd klanten per dag bediend. Zeker 200 meer dan een jaar of wat terug.
Miami trekt die cijfers in twijfel. Lonink niet.
Ik ben meer benieuwd naar andere gegevens.
Naar bijvoorbeeld de groei van de straathandel,
het aantal aanhoudingen van vrije dealers,
de herkomst van hun handelswaar,
de groei van de handel in harddrugs
en meer van zulks.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.