Header augustus

Het laatste weekeind van juli is voorbij. Op de laatste julizondag kruipen traditiegewijs, al dan niet op blote voeten, duizenden mensen in West-Ierland de Croagh Patrick op. Ierlands heilige berg. Nou ja berg, een bult van zo’n 800 meter. Toch valt het niet mee om de granietbult aan de rand van Clew Bay te beklimmen. Het pad, met veel losliggend gesteente, is de eerste paar honderd meter omhoog nog wil te beklimmen, maar halverwege wordt het steiler en steiler en ook vaak, natter en natter. De echte bedevaartgangers gaan tot op de top, lopen een aantal rondjes om de kapel heen en dalen dan vervolgens moe maar voldaan terug naar de basis, waar ze op zijn laatst een kus op de voeten van het heiligenbeeld zetten. Heilige Patrick help ons door een goed en veilig jaar…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Header augustus

  1. guus langeraert schreef:

    Croagh Patrick….een van die plaatsen die je boeien, als je ” besmet ” bent met het ” pelgrims-virus ” of met de ” stappers-bacterie ” zoals onze zuiderburen zeggen.

Reacties zijn gesloten.