Frans van Dongen

Eind dit jaar zou Frans van Dongen afscheid nemen als commissaris van woonstichting Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Dat zou het moment zijn om een punt te zetten achter zijn bestuurlijke werk. Het kwam er niet van. Van Dongen overleed deze week op 70-jarige leeftijd.

Met Frans gaat voor het westen een bestuurder verloren die wel een bindend vermogen had en nooit uit was op relletjes, confrontaties of eigen eer. Van Dongen (nazaat van de burgemeester die naam gaf aan het sportpark in Aardenburg).Van Dongen was tussen 1990 en 2002 raadslid; eerst van de gemeente Aardenburg en vanaf 1996 in Sluis-Aardenburg. In 2002 werd Van Dongen wethouder van Sluis-Aardenburg, toen de VVD’er Guido van Daele plots terugtrad en met een zeiljacht richting Stille Zuidzee vertrok. Van Dongen mocht het ambitieuse Sluis aan Zee-plan politiek-bestuurlijk aan de man brengen en deed dat met graagte, edoch erg kort. Na een jaar moest Van Dongen terugtreden als wethouder om gezondheidsredenen. Hoewel hij de politiek – zeker ook met het oog op de ongewilde herindeling – vaarwel zei bleef Frans van Dongen maatschappelijk actief. Als Commissaris van Woongoed, voorzitter van de tennisvereniging, de Aardenburgse Stadsraad en als vanzelfsprekend, de voetbalclub.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.