Feedback aan mijn lezers (juli)

Een mooie maand zit er op. Een zonnige zomermaand, zomaar gekregen om de teleurstelling Zuid-Afrika goed te maken. Althans, dat zullen we maar denken. Zelf was ik uitermate tevreden over de belangstelling voor mijn blogbijdragen. Ondanks het feit dat menigeen op vakantie is of is geweest bereikte mijn blog een tweede lezerspiek dit jaar. De eerste betrof de verkiezingen in maart, de tweede de NMa boete voor Wegener van ruim 20 miljoen voor het ineenschuiven van PZC en BN/De Stem in Zeeuws-Vlaanderen. Meer dan 800 lezers wilden het fijne weten van de strapatsen van halfformaatleider Jansen en de Wegenerbonzen. Goed gelezen waren voorts mijn woordenwisseling met regioactivist Guus Langeraert, de ontwikkelingen rond Cavelot (nu Residence Cadzand-Bad) en de besognes rond de Mug-Helikopter. Voor mij persoonlijk was de respons op mijn stukkie Stoppen met Roken van belang en wel zodanig dat ik nu – met moeite – weer al enkele dagen rookvrij ben. De belangstelling voor de China-uitjes viel op deze site wat tegen, maar daar tegenover staat dat die bijdrage weer wel goed gelezen werd op

mijn nieuwe site
www.gremberghe.nl

Gremberghe’s Blog is vanaf heden definitief gevestigd op dit adres.
De voorbije dagen hebben al meer dan duizend mensen de weg naar dit nieuwe postadres gevonden.
Hopelijk volgen er nog veel meer. Deze nieuwe site biedt mij en mijn lezer meer mogelijkheden om te communiceren, daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor geluid en beeld.
Beste lezer voor wie de vakantie nog tegoed heeft; zouk zeggen: geniet ervan…
Alle anderen een fijne hervatting..

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

4 reacties op Feedback aan mijn lezers (juli)

 1. guus langeraert schreef:

  Wat een eer – vind ik – dat ik op deze log ” regioactivist” genoemd word !
  Enkele logs geleden werd ik nog – denigrerend vond ik – Jenaplanonderwijzertje genoemd en nu deze eretitel , alweer……..vind ik.
  Deze kwalificatie-wijziging is – dacht ik – het gevolg van positief communiceren tussen Gremberghe en Langeraert.
  En……als er beter gecommuniceerd werd, dan waren er geen boze boeren en moesten er geen stieren aan te pas komen om ” stappers” de stuipen op het lijf te jagen.
  Zo simpel is het ………………..

 2. Cees Maas schreef:

  Hodver! Wentel ik me een maandje in absolute internetstilte teneinde wat pittige karweien zonder afleiding te kunnen klaren en een beetje zen te kunnen opdoen, gebeurt er ineens vanalles rond mijn onrokende broeder Cornelis van Gremberghe. De NMA met een boete van 20 miljoen, waarover Conny meent een duit in het stinkende zakje te moeten doen, een dolle activist die gewapend met wrevel en onfeitelijkheden Maria, de echtgenote van Conny, aanvalt en Conny zelf, die in de slommer van de Wunderkammer Zeeland een verbijsterde hoofdredacteur van de PZC eens stevig het jak uitborstelt.

  En dan zeggen ze dat er niets te beleven valt in Zeeland.
  Nou moe, ik heb wat gemist.
  Of niet?
  Kijk ik op van de actie van de NMA? Niet echt. Zonder te willen opscheppen, zag je dat al in de jaren negentig aankomen. Toen ik in ’91 als reportageverslaggever en later als statenverslaggever in dienst van De Stem in Terneuzen mijn nieuwe werkplek betrok, was er al sprake van een uitermate krampachtige en gekunstelde relatie tussen De Stem, en de PZC in Zeeuws-Vlaanderen.
  Maar terugkijken heeft geen zin, een hoofdredacteur die als employee van Wegener gewoon doet wat de bovenbaas wil, kun je niet zomaar burgemeester van Duisburg maken.
  Je zou om deze lange, wonderlijke geschiedenis vol blunders en domme arrogantie kunnen schaterlachen als het niet zo treurig was. Want de ondergang van de regionale Zeeuwse journalistiek is in die jaren begonnen, met natuurlijk de mondige lezer als slachtoffer.

 3. guus langeraert schreef:

  een dolle activist..
  Word ik daarmee bedoeld ?
  Is dat niet teveel eer ?
  Ik vind het te dol worden.

 4. Cees Maas schreef:

  Meneer Langeraert,
  Neem me niet kwalijk.
  Het woord ‘dolle’ stroomde zomaar in het ritme van mijn zinnen binnen.
  Een soort van onbedwingbare woorddolheid, zou u kunnen zeggen.
  Ik ken u niet persoonlijk maar u bent ongetwijfeld een vriendelijk heer die zijn vrouw niet slaat.
  Daarom nogmaals mijn welgemeende excuses.

  Cees

Reacties zijn gesloten.