De antirookpil

Dankzij de filmomhulde Champix-tabletten van farmaciegigant Pfizer ben ik inmiddels vier weken rookvrij. Volgens de propagandisten van het nicotinevrije leven zou ik onderhand wat voordelen moeten ondervinden van het niet meer dagelijks inhaleren van pakweg 15 Camelsigaretten. In alle eerlijkheid ik voel me nog geen fluit beter…

Een betere reukgewaarwording, meer smaak van voedsel, wat meer lucht in de longen. Niets van dat. Mogelijk komt het omdat ik voorlopig nog doorga met met chemicaliënkuur, met de Champix-jes die door mijn huisarts zijn voorgeschreven.
Pillekes met zeer vaak voorkomende bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid, slaapproblemen en abnormale dromen, slaperigheid, droge mond, veranderingen in smaak, verstopping en vervolgens diarree, koorts, stijve gewrichten, dorst, oorsuizen, beven en rusteloosheid. Kortom met Champix kan uw nicotineloze leven in een ware hel veranderen. Ik zeg niet dat dit bij mij het geval, het zou overtrokken zijn, maar lekker, echt lekker voel ik me al tijden niet.
De eerste vier bijwerkingen zijn redelijk consistent.
Met het geborrel der darmen valt evenwel redelijk te leven. De hoofdpijn, overdag vrij normaal, kan beteugeld worden met een paracetamolletjes en ja kan ik dan eindelijk de slaap vatten, dan word ik halverwege de nacht plotsklaps wakker op een verkeerd station waar ik mijn dochter zou moeten ophalen. Och God nee, twas weer zo’n Champixdroomje, je bent gewoon thuis Grem, aan de Westerzeedijk in Lahringen of toch nee, dat raam hoort toch…
Jaja, weer zo’n droompje in een droom.
En dan is er koffie, om half zeven ’s ochtends.
Uren vroeger dan normaal.
Staat er dan helemaal niets tegenover? Natuurlijk wel.
Ik stink niet meer, mijn kleren stinken niet meer en mijn bek meurt niet meer als een halfvolle asbak…
Ik moet niet meer om de zoveel tijd even gaan lurken, ik moet ook niet om de zoveel tijd naar super, pomp of tabakshandel om mijn verslaving te kunnen continueren. Als ik over ettelijke weken pilvrij ben is dat pure winst in euri’s.
Maar alla, de worsteling gaat nog wel even door.
Aangenaam is het nie, maar deze kuur zou ik echte rookverslaafden – in tegenstelling tot Zyban – wel aanraden.
Maar let wel, het blijft slechts een hulpmiddel.
Stoppen met roken moet je zelf doen.
Dat is een kwestie van voorgoed de knop in de kop omzetten.
Champix kan daarbij in het begin van het proces mee helpen…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.