Nieuwe tijden…

Nieuwe tijden, nieuwe middelen. Hoe ver wilt u gaan om uw burger, uw kiezer, uw bedrijfsleven, uw maatschappelijke organisaties te bereiken? Welke middelen lenen zich daar allemaal voor? Twittert u al?
Nieuwe raden, nieuwe tijden. De kloof? Oude politiek, nieuwe politiek? Hoe zorgen wij ervoor dat de burger weer vertrouwen in de overheid krijgt? Wordt 2010 het jaar van de cesuur? Het jaar van hersteld vertrouwen? Lokaal en landelijk?
Nieuwe tijden, bestaande problemen. Economische crisis. Bureaucratie. Regeldruk. Investeren of bezuinigen of investeren en bezuinigen? De invloed van Europa op wat lokaal gebeurt, groeit. Maar hoe zit het met de invloed van lokale overheden op Europa?
Met al deze prikkelende vragen en opmerkingen werft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten vooral de nieuwe gemeenteraadsleden om het jaarlijkse congres van de vereniging in Leeuwarden bij te wonen. Het congres met het thema ‘Nieuwe Tijden Nije Tiden’ wordt gehouden op 7 en 8 juni. Ben werkelijk benieuwd hoeveel nieuwe Zeeuwse raadsleden in de Friese hoofdstad wat wijzer zullen worden.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken. Bookmark de permalink.