Grensarbeiders

Grensarbeiders, die worstelen met onwillige belastinginspecteurs, problemen hebben met de Sociale Verzekeringsbanken aan weerszijden der grens en geconfronteerd worden met werkgevers die stoeien met rechten en plichten, hoort aan: uw redding is nabij.
Nee, even voor alle duidelijkheid, niet alle Europese regelgeving wordt gestroomlond en ook niet de nationale regels in Nederland en België gaan sporen, nee niets van dat. Dat blijft wat het is, een zooitje, maar Ed d Hondt gaat daar verandering in brengen.
Wie? D’Hondt, de Zeeuwse onderwijsautoriteit, de man die zijn eigen werkopdracht formuleerde, voormalig burgemeester van Nijmegen, PvdA-bestuurder en oud-Oostburger.
D’Hondt die gaat ervoor zorgen dat grensarbeider zijn een stuk makkelijker wordt, zodat jong opgeleiden uit Zeeland straks makkelijker een baan kunnen vinden in Vlaanderen en dat ze niet als nu geconfronteerd worden met allerhande vervelende regels. Zie je het al gebeuren. Deze sociaal-democraat gaat regelen wat een kohort aan bestuurders in Benelux-, nationaal- en Europees verband nooit voor mekaar hebben gekregen. En Ed meent het nog ook. Doet me denken aan Marten Wiersma, de Zeeuwse gedeputeerde, die een half jaar geleden ook dacht de verlosser van de grensarbeiders te kunnen spelen, maar sinds zijn oprispingen over zijn inzet weer heel stilletjes is geworden.
Maar Ed jong, die gaat het maken. Die heeft in een rapportage ook bepaald hoe het Zeeuws onderwijsbestel er uit moet komen zien (Hogeschool van schulden afhelpen en uitbouwen, ROC’s fuseren en de de Roosevelt Academie ombouw tot echt universiteitje). Een onderwijsautoriteit zou het proces dat tot die doelen leidt moeten begeleiden. En jaa hoor, de provincie neemt het advies over en wat zie je gebeuren, de adviseur mag zijn eigen voorstellen bereiken.
Aan dit soort werkmethode’s heb ik een broertje dood, maar Zeeland grossiert er in. Kijk naar de ziekenhuistoestanden. Professor Vierhout maakt een rapportage over het meest gewenste ziekenhuismodel in Zeeland en wie gaat het uitvoeren. jawel, Vierhout. En nu komt er weer zo’n PvdA-pensionado het onderwijs in Zeeland opschudden.
Maar goed als-ie en passant ook nog de problematiek van de grensarbeiders oplost, dan mogen we de man straks erkentelijk zijn.
Maar ik denk dat het zover niet zal komen.

Zie ook Volvo enzo..

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Grensarbeiders

  1. Staba schreef:

    Inderdaad, weer zo’n overgestudeerde, overgesocialiseerde, aan de sinistra zijde der lijn staand negatief perpetuum mobile, opvretend en niks presterend anders dan wat halfbakken gebakken luchtbrouwsels producerend waar je geen brood van kunt bakken en ijzer koud krom smedend waar het warm recht behoort te zijn. Zeeland: succes met dit soort uitwassen van volstrekte niet haalbare nitwitterij!! (en dan druk ik mij nog netjes uit)

Reacties zijn gesloten.