Goed doen…

Zeeuws-Vlaanderen doet het als economische regio prima. Dit meldt het Zeeuws Halfformaat hedenvandage in de kolommen. Klaarblijkelijk heeft een redacteur even vluchtig naar het jaarlijkse onmderzoek van de Boerenbank gekeken waaruit op te maken valt dat Zeeuws-Vlaanderen in de top 40 van economisch best presterende regio’s vorig jaar op plaats 23 terecht is gekomen en overig Zeeland op plek 30.
Maar om op grond van dat gegeven zomaar te concluderen dat Zeeuws-Vlaanderen een van de best presterende gebieden in Nederland is gaat toch wel wat ver. Even wat nadere gegevens van de Rabobank-onderzoekers bekijken wijst uit dat Zeeuws-Vlaanderen in de landelijke pikorde tussen 2008 en 2009 gedaald is van plek 18 naar 23 en dat Zeeland gekelderd is van 21 naar 30.
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het arbeidsvolume in Zeeuws-Vlaanderen (dat zijn banen dus) gekrompen is met twee procent en dat de productie van de bedrijven gedaald is met zeven procent. Tel uit je winst.
Ik hoop van harte dat zeer binnenkort een belangrijk toezichthoudend orgaan in Zeeland met gedegen onderzoeksmateriaal over de staat van de Zeeuws economie tussen nu en toen (15 jaar terug) naar buiten komt. En daaruit zal blijken dat op alle economische fronten Zeeland gefaald heeft, tekortgeschoten is en bij voortduring getracht heeft om zaken mooier voor te stellen dan ze zijn of geweest zijn.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags . Bookmark de permalink.