Gevangen in het paradijs

Shit. Dat had ik gezegd als het me was overkomen, maar ja, na enige tijd had ik toch gedacht, het is niet anders en had ik me bij de omsatndigheden neergelegd. De 3500 toeristen die momenteel al dagen gevangen zitten in het aardse paradijs van Frans Polynesië kunnen ook weinig anders dan zich neerleggen bij de feiten. En wachten, wachten tot de btrandweerlieden, veiligheidsbeambten, politie-agenten, douaniers en ambtenaren weer aan de slag gang. Sinds donderdag is de hemel op aarde in de ban van een algemene staking, met als gevolg dat 2000 reizigers vastzitten op Tahiti en nog eens hetzelfde aaantal op de buiteneilanden. De opvang op het hoofdeiland is redelijk geregeld, maar elders – op Bora Bora na – ligt dat wel iets anders. Voor de buitenlandse toeristen een unieke gelegenheid om echt eens kennis te maken met de eilanders. Zij zorgen namelijk voor de opvang van de mensen.
Hoe lang de staking duren gaat valt niet te zeggen. Bonden en werkers krene zich tegen voorgenomen bezuinigingen, ontslagen en het verdwijnen van Franse militaire bases. Deze laatste zijn voor de eilanden een bron van inkomsten.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.