VVD winst

Als de VVD in juni de verkiezingen wint komt dat door de kranten. Rutte slaagt zijn slag dankzij de NRC, Volkskrant en de Telegraaf. En waarom, omdat die kranten nu al wekenlang erg veel over de staat der economie (in binnen-en buitenland) verhalen en de economie dat is Ruttes stokpaardje. Althans dat beweert Andrë Krouwel, het orakel van de VU. De politicoloog die sinds hij door de actualiteitenrubriek op tv tot de grote deskundige is gebombardeerd vrijelijk beweren mag wat-ie denkt en dan ook nog seriues genomen wordt.

Nou heb ik geen moeite met Krouwel, hij is gevat, weet de juiste soundbites te produceren en heeft elke keer als-ie op de buis verschijnt ook zichtbaar zin in iets zinnigs te zeggen. iets dat blijft hangen. dat wil overigens niet zeggen dat-ie het altijd bij het rechte eind heeft. In de Volkskrant beweert Krouwel, naast het bovenstaande over de VVD, dat de klassieke linkse thema’s wegvallen in de publiciteit van de media. Nou, denk ik dan, alsof de economie nooit geen links thema was. Kok sloeg zijn slag met “Werk, werk, werk”, Marx schreef zijn boeken ook niet voor niets en de socialistische heilstaat, wat SP en PvdA in meer of mindere mate nastreven, is toch ook nog altijd een droom die gefundeerd zou moeten worden op economische pijilers, niet?

Zou het niet zo zijn dat de zwakte van links zit bij een paar kopstukken die amper een economisch getint verhaal kunnen afreutelen. Cohen heeft zichzelf al onderscheiden als economische nitwit en dat kan de PvdA zeer zeker stemmen gaan kosten. En Roemer, ja, die heeft het helemaal moeilijk, omdat hij vrijwel onbekend is.

Vreemd in de Volksrant analyse van Krouwel en onderzoekster Nel Ruigrok is dat het CDA niet aan bod komt in het hele verhaal. Niet eens genoemd wordt. Als het CDA de komende verkiezingen verliest dan komt dat -denk ik – door Krouwel…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op VVD winst

  1. Pingback: PartijPolitiekNieuws.nl

Reacties zijn gesloten.