Thieme

Zeeland kan voorop lopen met zonne-energie. Dat zegt Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Ja, Zeeland kan ook voorop lopen met tomaten, witte wijn, zeewierjenever en juun. Met windenergie (als het maar geen vogels kost) , getijde-energie (als de vissen er maar geen last van hebben en dat zullen ze) en energiebesparing (want doen we niets, dan gebeurt er ook niets). Allemaal leuk en aardig, maar het is niet meer dan een scheet in de wind. Een boer in een overbevolkt cafe.
Ik heb er grote moeite mee dit soort mensen serieus te nemen, omdat ze het lot van de dieren vaak belangrijker vinden dan dat van het mensdom, want kijk terwijl Thieme haar duurzame energie verhaal opdist denkt ze tegenover de verslaggevers van het halfformaat al na hoe ze de visserij in Zeeland om zeep denkt te gaan helpen. Even later komt het er uit ze wil vissers subsidie geven om te stoppen met hun vak.
Nou weet ik dat de meeste vissers het visserman zijn niet zomaar zien als een vak. Ze zijn een met wat ze doen. Van vader op zoon, gebonden aan schuit en zee. Ze hebben een levenshouding die groeit in weer en wind en dat gegeven afdoen als een vak zoals keurslager, paardenfokker of nertsenkweker – andere beroepen waarmee Thiemes club weinig heeft – vind ik nogal kortzichtig.
Zeeland heeft weinig van de Partij voor de Dieren te verwachten. Hopelijk de Partij voor de Dieren ook niet van de Zeeuwen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Thieme

  1. Pingback: PartijPolitiekNieuws.nl

Reacties zijn gesloten.