Snowbase met update

De sneeuw in het skicentrum Snowbase had wat last van voorjaarsmoeheid vandaag. De ijsmeesters moesten er aan te pas komen om de baan wat op orde te krijgen. Dat lukte overigens best.

Wat echter niet zo vlot is de verdere ontwikkeling van de detailhandel in en onder het centrum. Als dat niet binnen afzienbare tijd gaat vlotten, dan voorzie ik ook dat Snowbase zelf wel eens zwaar onder nog zwaarder druk komt te staan dan nu al het geval is. Een faillisement kan dan wel eens in lijn der verwachtingen liggen. Ik zou dat persoonlijk jammer vinden.

Snowbase functioneert voor mij al geruime tijd als prima locatie voor een vergaderinkje, een zakenmeeting of als halteplaats tussen oost en west. Over de bediening wordt wel eens geëmmerd, maar ik en mijn contacten hebben tot op heden geen reden tot klagen gehad.Een kompaan van me liet zich kortelings eens rondleiden door het complex en kwam tot de conclusie dat Snowbase best geschikt was voor grote meetings, persentaties etc.

Enfin, vanmiddag stonden we er weer. Zagen mensen met sneeuw in de weer binnen, keken naar het vrijwel lege parkeerterrein voor in het zonnetje, zagen de triestheid van de lege winkels en kwamen tot de slotsom dat er snel iets moet gebeuren…

Na het gekrakeel tussen gemeente en projectontwikkelaar over de definitieve invulling, het geruzie tussen gemeente en de provincie over de invulling drukt nu waarschijnlijkheid de beslaglegging door justitie nog steeds op de verdere ontwikkeling. Dat kan makkelijk nog een, twee, drie jaar zou duren. De vraag is of Snowbase het nog zo lang redt…

En oh ja, de neonverlichting is inmiddels voor de helft uitgevallen. Een veeg teken?

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

2 reacties op Snowbase met update

  1. Tom schreef:

    Is de skihal an sich dan afhankelijk van de invulling van het gehele complex? Gaan er dus meer mensen op de latten, of het board staan, wanneer het gehele complex met wink.. euh… leisure activiteiten is ingevuld?

    • gremberghe schreef:

      Extra toeloop voor winkels eh ja andere leisureactiviteiten betekent meer omzet voor horeca, extra zalenverhuur etc. Ook de interesse voor de skihal kan bij kooppubliek groeien. Inrichting van het terrein laat bovendien ook op zich wachten.

Reacties zijn gesloten.