Header: Fraser Island

De header, de bovenfoto van dit blog, is genomen op Frasereiland, het grootste zandeiland ter wereld, dat ligt voor de Australische oostkust en hoort bij de staat Queensland. Het eiland is 122 km lang en 5 tot 25 km breed. Het eiland staat sinds 1992 op de Unesco Werelderfgoedlijst vanwege de landschappelijke waarde. Het landschap is zeer afwisselend met mangrovebossen, tropische regenwouden, Eucalyptusbossen en duinen. Op het eiland leeft een Dingo-populatie, de begin deze eeuw zowat werd uitgeroeid nadat wilde honden een kind gedood hadden. Per jaar komen er 300.000 toeristen. Veel groter mag dat aantal niet worden, omdat anders het fragiele ecosysteem wordt aangetast. Aan de noordkant van het eiland houden zich regelmatig walvissen en grote scholen haaien op. De zuidkant is een lang strand waarop verschillende scheepswrakken liggen. De Maheno (op de foto) is de bekendste.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.