April bekeken

De koningin keert na een geslaagd bezoek aan Zeeland terug naar huis. Opgelucht dat alles goed is verlopen. Dat rampspoed is uitgebleven. Koninginnedag vindt zijn eind in een oranjegloed en april gaat over in de meimaand. Tegenwoordig verworden tot de vakantiemaand van de Nederlanders. Ruim drie miljoen landgenoten verlaten huis en haard voor tent, bungalow of hotel. Het is volop crisis, maar slechts voor een bescheiden groep die pijn lijdt.
April was voor deze blog-scribent een wisselvallig maand als het om lezers gaat. Rond de Pasen bleven de bezoekersaantallen ver achter bij normaal, 1, 20 en 22 april was het weer uitermate druk op Gremberghe’s blog. Over luttele dagen wordt de kaap van 15.000 lezers gerond. Aangezien dat in amper drie maanden tijd zijn beslag gekregen heeft ben ik niet ontevreden.
Tevreden ben ik zeer over de waardering die ik mag ontvangen over bepaalde pennevruchten. Via verschillende bloganalyses valt te achterhalen wat lezers – en ik ken er een paar, maar zeker niet allemaal – van de artikelen op dit blog vinden. De voorbije maand scoorde het artikel Pijn, over de neergang van de industriële bedrijvigheid in Zeeland, de hoogste lezerswaardering. Op 2 , 3 en 4 eindigden Gekonkelfoes, Het lijken wel Zeeuws-Vlamingen en Autarkisch. Ook Democratie, 1 -aprilvoorstellen, Onderwijs en Dag Dow 5 kregen een hoge waardering. Van het beeldmateriaal dat ik online zette – en dat was niet zoveel – werd de header met de Antony Gormley-figuur zeer hoog aangeslagen. Van de muzieknummers scoorde de bijdrage van Lisa Gerrard het hoogst. De lezers bleken het minst geïnteresseerd te zijn in de Housing Ambassador van de gemeente Sluis, een mooi initiatief waar slechts vijf mijner lezers zich tot aangetrokken voelden.
De meest gelezen items betroffen Zeeland Blijft (de campagne van Ad Koppejan en mijn oproep om daar niet aan mee te doen) en Het lijken wel Zeeuws-Vlamingen!, een blog naar aanleiding van de negatieve bejegening in de media van de feelgood-actie van Koen Verhagen en Petra de Boevere.
In mei schrijf ik verder, voor U en voor mij.
Over wat gebeurt en wat zou moeten gebeuren of niet…
Over mooie en lelijke mensen…
Over wat boeit en beweegt en U weet, suggesties (over onderwerpen, dit blog en commentaren) zijn altijd welkom.
Ik wens U een mooie meimaand toe…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.