Natura2000

Burgemeester Jan Frans Mulder van Hulst is geen man van pittige uitspraken, krachtige taal of tromgeroffel (op die ene keer na dan toen het om de Hedwigepolder ging). Nee, de Hulster eerste burger gaat normaal gesproken rustig en immer glimlachend door het leven. Als een protestantse polderaar die geniet van het Bourgondische leven, maar zich geen echte uitspattingen permitteert. Als zo’n man dan -eigenlijk opeens – begint te mekkeren over wetgeving die rampzalig kan zijn, over de ondergang van het mensdom ten faveure van de vogeltjes, dan zit ‘m iets goed dwars. En gisteren kwam het er tijdens een commissievergadering in het Hulster stadhuis uit. Naar aanleiding van een korte discussie met raadsleden over de inmiddels beruchte hekwerken van Ossenisse, moeten ze weg, mogen ze weg, moeten ze blijven staan, moeten ze tijdelijk blijven staan of moeten.. begon Mulder te fulmineren over de (Europese) Natura2000-regelgeving, die voor Hulst funeste gevolgen kan gaan hebben. Als alles volgens de letter van die wetgeving nageleefd zal worden, dan kan Hulst volgens Mulder zijn mogelijkheden voor toeristisch-recreatieve mogelijkheden, zoals het plan Perkpolder, wel op zijn buik schrijven. ,,Die regelgeving vormt een enorm beletsel voor de recreatieve ontwikkelingen in heel Zeeland”, gromde Jan Frans. Er aan toevoegend: ,,En dat wordt er mooi over de krimp gesproken, maar als we met dit soort regels moeten leven, dan zitten er straks overal in Zeeland vogeltjes, maar zij wij, de mensen”, weg…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.