Dag Dow 7

Terwijl in deze contreien enkele honderden Dow-medewerkers in onzekerheid zijn over het behoud van hun baan, hun pensioenvoorzieningen en hun toekomst, hebben enkele duizendend kilometers verderop enkele Dow-employees zich – met toestemming van de aandeelhouders – tegoed gedaan aan de ondernemings vleespotten. CEO Andrew Liveris ging vorig jaar naar huis met een wedde van ruim 18,2 miljoen dollar. In 2008 moest-ie het doet met 15,7 miljoen, crisis of niet. Dan hebben we het nog niet over allerhande toeslagen en bijkomende vergoedingen, want Liveris kreeg bijvoorbeeld voor zijn autokosten nog eens ruim 22 mille en voor vliegkosten 138.000 dollar. Andere topmensen van het concern in transitie – wat vorig jaar toch zoveel tegenslagen kende – beurden ook aardig. VP H. Haller kreeg 7,2 miljoen op zijn rekening gestort, slechts 1,8 miljoen meer dan het jaar ervoor en zijn collega W. Banholzer moest genoegen nemen met 6,5 miljoen dollar, een mooie 2,2 miljoen meer dan een jaartje ervoor. Ik wed dat heel wat Dow-medewerkers in Terneuzen jaloers zijn op dat soort weddes.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.