Hulst & procederen

De Zeeuws-Vlamingen die tegen ontpolderen zijn vragen er om besodemieterd te worden. Als het comité red onze polders van Magda de Feijter en consorten oproept tot een boycot van een informatiebijeenkomst over de nieuwe inrichting van de polder en politiek Hulst zich daarachter schaart, dan wordt zo’n bijeenkomst bezocht door een handvol boeren, wat natuurvorsers en wat B&B –houders. Ze laten hun ogen over de planschetsten glijden en constateren dan dat de hoeveelheid vrije natuur in het nieuwe waterland wel een beetje karig is.
Dat zou wat ruimer moeten.
“Ha!”, denkt de projectleider van het project dat niet gewenst is.
Ëen positief invalshoekje”. Dus wat zegt Richard Rozemeijer, provinciaal projectleider voor de Hedwigepolder, vervolgens tegen de verslaggeefster van het Zeeuwse tabloïd: “Zeeuws-Vlamingen willen een ruimere toegankelijkheid van de ontpolderde Hertogin Hedwigepolder, met meer recreatiemogelijkheden.“
Da’s dan de samenvatting van een matig bezochte bijeenkomst in Nieuw-Namen.
Alsof er draagvlak is voor het plan-Hedwige, alsof de bulldozers de polder alleen kunnen binnenronken.
Heho!
De gemeente Hulst hoort zijn eigen moties uit te voeren.
Af van dat hellend vlak dat de realisatie van het natuurproject alleen maar bespoedigt.
Hulst handel en ga procederen.
Snel…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hulst & procederen

  1. Tom schreef:

    Ik ben blij dat de medestanders ook eens een keer de ruimte hebben gekregen om vrijuit hun gedachten over het plan uit te mogen spreken, zonder dat ze meteen een riek in hun rug krijgen gespiest van een kwaaie boer. Alsof er in Zeeuws-Vlaanderen alleen maar tegenstanders wonen? ‘Red Onze Polders’ mag roepen wat ze wil, maar ze mogen niet denken dat ze ook voor mij spreken, ongeacht hoe ik hierover denk, of voor mijn buurman spreken die het helemaal geen donder kan schelen wat ze met de Hedwigepolder uitspoken.

    ‘Red Onze Polders’ en de Hulster politiek liegt zichzelf en alle goedgelovige medestanders voor, door te denken dat ontpoldering van de Hedwigepolder nog tegen valt te houden. Kwalijk en zelfs een kleuter is nog minder naïef. Ze zouden beter de bakens verzetten door zoveel mogelijk voor Hulst en voor de gedupeerde agrariërs uit het vuur te slepen. Een goeie verbinding met de Expressweg bijvoorbeeld, agrariërs die in het nieuwe schorrengebied runderen en schapen mogen laten grazen, vis mogen kweken, of lamsoor en zeekraal mogen verbouwen. Zulke dingen. Maak van de bedreiging een kans! Zorg dat je om de tafel komt te zitten, ga zeker ook procederen totdat je er bij neer valt, maar stop met deze dommige plattelandspolitiek.

Reacties zijn gesloten.