Hoger Beroep

Het bestuur van de gemeente Terneuzen gaat nog een reeks moeilijke maanden tegemoet nu Meddie Willemsen en de zijnen besloten hebben hoger beroep aan te tekenen tegen het vonnis van de rechtbank in Middelburg van vorige maand. Willemsen werd toen veroordeeld tot zestien weken gevangenisstraf, waarvan zeven voorwaardelijk, voor het leidinggeven aan een criminele organisatie. Verschillende medewerkers kregen taakstraffen opgelegd, maar geen een van de Checkpointmensen zal achter de tralies moeten.
De gemeente Terneuzen, politie en het OM kregen bij de uitspraak een behoorlijk duw, omdat zij in de optiek van de rechter niets aan de groei van de coffeeshop hebben gedaan, nee, eerder nog de uitbater ervan te hebben geholpen, gefaciliteerd heet dat dan zo mooi.
De redenering van de verdediging is – om het simpel te stellen – tot nu toe zo geweest dat als overheden een bedrijf helpen dit nooit een criminele organisatie kan hebben betroffen. Het hoger beroep richt zich dan ook in hoofdzaak op dit aspect. Willemsen en de zijnen houden vast aan het feit dat zij weliswaar in overtreding zijn geweest (te grote voorraden), maar ook niet meer dan dat.
Het hoger beroep, dat later in het jaar zal dienen, zal Terneuzen – zo mag worden verondersteld – nog verder in de hoek van de beklaagdenbank duwen. Het bestuur zal behoorlijk wat voor zijn kiezen krijgen. De advocaten Beckers en Sol zullen zich echt niet inhouden. Op het gemeentehuis beraden ze zich binnenkort weer eens over het thema “crisiscommunicatie en imagoschade”. Wordt vervolgd…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hoger Beroep

  1. Flip schreef:

    Wat betekent beroep voor het bestuur? Verder bungelen?

Reacties zijn gesloten.