Babijn

Voorman François Babijn van de Lijst Babijn in Sluis is in mijn ogen een politieke opportunist. Iemand met een mening, maar die die mening zo kan herzien als ’t m uitkomt. Een populist ook, die in mijn optiek teveel zijn oren laat hangen naar groepjes mensen. De ene keer overhellend naar die, het volgende moment naar de ander. Nee, als lokale politicus zal Babijn mijn stem niet krijgen, maar dat geeft ook niet en hij zal er echt niet mee zitten.
Toch heeft François het een en ander voor op de andere partido populista popular-politici in ons schone landsdeel.
1: Hij ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Geschoren koppie, netjes gekleed (af en toe eens een fout colbertje maar alla).
2: Hij is immer beleefd, galant, voorkomend (of-ie tegenover opponenten of getrouwen staat, dat maakt echt niet uit).
3. Hij heeft altijd zijn woorden klaar (de man moeten stukken waarlijk verslinden, hij weet over alles wel wat, hij heeft een prima dossierkennis, alhoewel gezegd moet worden dat regelmatig stukken dossier niet in zijn brein zijn opgeslagen omdat die niet altijd in zijn kraam te pas komen.)
4. Hij heeft voor iedereen tijd.
5. Hij heeft een tomeloze inzet. (Jaren heeft-ie geprobeerd een plek te veroveren in het regionale politieke bestel. De man heeft er vele uren tijd in gestoken en eigen geld. Wat-ie tot nu toe bereikt heeft heeft-ie op eigen kracht tot stand gebracht en dat valt – ook al ben je het niet met ‘m eens – te waarderen.
Als voorman Babijn die houding, dat gedrag weet te vol te houden (en niet zoals jaren terug zijn eigen reputatie beschadigt door bv hard te rijden) en over weet te brengen op collegaraadsleden, dan kunnen de verhoudingen in Sluis ras verbeteren.
Als François voor een omslag kan zorgen en de raad van Sluis fatsoen weet bij te brengen, dan heeft-ie – vanuit de oppositie- geen slag gewonnen, maar een oorlog.
Allez François aan de bak…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.