Waterdunen Ja

De Eerste Kamer is – na enige aarzeling en na uitvoerig afwegen – akkoord gegaan met de Crisis-en Herstelwet. Dat betekent dat op korte termijn begonnen kan worden met de verwezenlijking van ongeveer veertig grootschalige projecten in Nederland, die de regionale economie extra impulsen moeten geven. De senaat had moeite met de nieuwe wet, omdat die produremogelijkheden voor eventuele tegenstanders sterk beperkt. Niettemin vindt een ruime meerderheid van de Eerste Kamer dat het economisch herstel dat het kabinet met de wet wilde bevorderen momenteel als een zwaarderwegend argument kan worden beschouwd.

Wat betekent deze wet voor ons schone Zeeland?

Simpelweg dat twee grote projecten weldra daadwerkelijk gestart kunnen worden.

Een: de ombouw van de N61, Hoek – Schoondijke (weliswaar inclusief de Braakmanse flessenhal, het WOB-je van Cees Freeke zal daar weinig meer aan kunnen verhelpen).

Twee: het project Waterdunen. (een binnendijks zilt landschap met waterpartijen, een nieuwe camoping, hotel en bungalows). West-Zeeuws-Vlaamse actiegroepen hebben zich jarenlang tegen dit project verzet. Of die strijd doorgaat valt te bezien (Activist Babijn is bereid zijn nee te verruilen voor een ja als hij Sluis mag meebesturen).

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.