Think about your troubles

Ik leen regelmatig dingen uit. Een goed boek, weet je wel. zo een die je gelezen moet hebben. Een cd, artikelen over interessante zaken, platen en wat al niet meer. Soms zie je die dingen nooit meer terug. De Goesse kunstenaar Dave Meijer bijvoorbeeld moet volgens mij nog een lp in zijn kast staan hebben die ik ‘m leende in de tijd dat hij nog onderwijzer in opleiding was. The Point van Harry Nilsson, het maatje van John Lennon destijds, inmiddels ook wijlen.
Nilsson, in mijn eigen een miskend genie, had een prachttekeningfilm gemaakt met een fantastische soundtrack en Dave -muzikaal als-ie was- kon daar mogelijk iets mee in zijn klas. Of dat gelukt is weet ik niet, Dave verdween van de Pabo, ging de kunsten in en ik verzuimde zelf om de plaat terug te vragen. Stom van me, maar zo gaat dat in het leven.
En Nilsson, die overleed begin 1994 op 52 jarige leeftijd na een bewogen leven met veel ups, maar nog meer downs. Hij schreef hits voor the Monkees, The Yardbirds en Three Dog Night. Maakte faam met de soundtrack voor Midnight Cowboy, scoorde een wereldhit met Without You (oorspronkelijk van de suicidale Britse band Badfinger) en ging vervolgens in de jaren ’80 teloor aan alcohol en drugs. Dat is jammer, temeer de man best iets kon. Meer dan menigeen na ‘m. The Point is echt een proeve van bekwaamheid.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hYu4uwV0-XU&hl=nl_NL&fs=1&]

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu.. Bookmark de permalink.

3 reacties op Think about your troubles

 1. Aschwin schreef:

  Mooi. Ik kende ‘m niet. Doet me denken aan Lennon zelf, maar ook aan Richard Davies. Zijn cd ‘There’s never been a crowd like this’ zou jou wel eens kunnen aanspreken. Google of YouTube maar eens.

 2. Aschwin schreef:

  Ik heb net even rondgeneusd op internet, op zoek naar muziekfilmpjes van Davies. Er is niet zo veel over ‘m te vinden. Wel een naamgenoot die ‘Richard Davis’ heet, maar die bedoel ik niet.
  Vandaar even deze link naar een nummer van eerder genoemde cd.

  http://www.youtube.com/watch?v=edhM60Cvsjc

 3. gremberghe schreef:

  Aschwin, dank voor respons en tip

Reacties zijn gesloten.