Terneuzen en de toekomst

Terwijl Neelie Kroes inzet op een Europese digitale toekomst blijft ondernemend Terneuzen bijvoorbeeld hangen in het traditionalisme van toen. BZW, MKB, KvK en Impuls Zeeland hebben met het oog op de gemeenteraaddsverkiezingen de economische speerpunten voor de grootste gemeente voor de periode 2010 tot 2014 verwoord in een notitie waarin toekomstgericht denken vrijwel is weggelaten. Terneuzen moeten inzetten op wat er is, kooptoerisme weer een plek geven (terwijl het aantal internetverkopen dag na dag stijgt) en zorgen dat de verdubbeling van de Tractaatweg met elan moet worden opgepakt. En ja, om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen moet er een – let op het woord, dat levert punten op bij Scrabble – bedrijfscontactfunctionaris actief zijn.

Maar Here, maar God. Een bedrijfscontactfunctionaris. Daar gaat Terneuzen de wereld mee winnen.

Zie ook Dag Dow, Dag Dow 2

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.