Feedback aan mijn lezers-maart

Maart loopt ten einde. De verkiezingen voor de gemeenteraden zijn achter de rug, de landelijke verkiezingen komen er aan. In de meeste gemeenten in de regio zijn nieuwe dagelijkse besturen aangetreden of zullen dat doen in de dagen die komen. Bestuursconstellaties die eigenlijk al voor de verkiezingsdag waren te verwachten. In Sluis hadden de landelijke partijen vooraf al min of meer afgesproken de neuzen in een en dezelfde richting te zetten. Punt was alleen dat daar een vierde of zelfs vijfde partner nodig was. In de stad van de Reynaeert werd Algemeen Belang Groot Hulst een streek geleverd, maar ook dat kwam niet als een volslagen verrassing. In Terneuzen moest het CDA in de vorm van een wethouderspost een veer laten, maar bleef alles bij het oude. In Goes mocht de PvdA weer aanschuiven, Vlissingen was ook geen makkie en op Schouwen verloor de PvdA een erg groot deel van aanhang. De bijdragen over het verkiezingsleed en bijkomende zaken werden redelijk gelezen, maar toppers waren de voorbije weken de bijdragen over Dow, Dag Dow, over het onder vuur liggende ROC Westerschelde en onze dooie kater Snoopy, hetgeen me weer deugd deed. Hoge lezerswaardering ging uit naar de muziekbijdragen, het filmpje van de vredesconferentie begin maart in Den Haag en de lange bijdragen over Terneuzen en Checkpoint. De minste aandacht ging uit naar een actueel stukje (op 1 maart) over de Olympische spelen in Londen. Daar sta je dan als gelouterd journalist met een paar views. Het aantal bezoekers/lezers schommelde sterk deze maand tussen 100 en bijna 400 per dag. Per saldo hebben de afgelopen zeven weken meer dan 11.000 mensen mijn bijdragen gelezen. Dat is meer dan het totaal aantal bezoekers aan de site UwNieuweToekomst in een heel jaar. De eerder aangekondigde verdere verrijking van de site laat nog even op zich wachten, omdat ik eerst een site voor mijn tekstbureau (Zeelandtekst) de lucht in wil krijgen. Wel ben ik van plan om wat meer bewegend beeld te tonen al dan niet in samenwerking met derden. Wat me de laatste weken wel opviel is dat het aantal commentaren en reacties terugliep, schroom niet te reageren. Ik stel reacties immer op prijs ook al zijn ze – naar mij toe – negatief. Interactie met mijn lezers is en blijft belangrijk. Wat ik ook wel leuk vind is dat Socialmentions, een blogzoekmachine, mijn blogbijdragen een hoge passiegraad toekent. Passie, ik. Hahh. Alleen een motief om door te gaan. Lezers blijf lezen en mocht U ideetjes, suggesties hebben, laat me dit dan weten. Een mooie april van mijn kant.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Feedback aan mijn lezers-maart

  1. Stan de Bakker schreef:

    Een tijdje geleden stond het heel mooi omschreven in de krant: “Voor alles heb je een diploma nodig, maar een politicus moet alleen zijn eigen veters kunnen strikken”. En daarmee stuiten we gelijk op de Achillishiel van de democratie, want elke politieke rukker (de goeden zoals Co van Schaik niet te na gesproken) kan zonder enige vorm van praktische en theoretische kennis vlot zijn beslissingen nemen. En ja, dan krijg je dit.

Reacties zijn gesloten.