Censuur

De gemeente Terneuzen pleegt, zo is mij gebleken en is mij verteld, censuur. Doelwit van de afkeurenswaardige acties is dit blog. Wie via de gemeentelijke computerie waagt in te loggen op dit blokje schrijfwerk krijgt op het scherm de Orwelliaandse term “Äccess Denied” voorgeschoteld. Het waarom ontgaat mij volledig. Deze site biedt geen opruiende taal (nou ja, niet echt), discrimineert niet (met uitzondering van wat ressentimenten jegens de Belgen), roept niet op tot geweld (een tedere anarchist doet dat niet) en schotelt lezers/kijkers geen pornografisch materiaal voor (althans nog niet).
De Terneuzense systeembeheerder, de Big Brother die ons in de gaten houdt, gedraagt zich als de Chinese overheid die bepaalt wat goed en slecht is voor de mensch. Het moet niet gekker worden…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.