Winterweer

Terwijl wetenschappers met dubieuze achtergrond alle moeite betrachten om onderzoeken naar klimaatverandering naar hun hand te zetten, verliest het gewone volk alle vertrouwen in de verhalen over naderende rampspoed. De man in de straat voelt niets van de opwarming van de aarde, maar duikt diep zijn duffelse jas in en vervloekt zachtjes de kille wind die de sneeuw opjaagt door de straten.  De polders van Zeeuws-Vlaanderen tonen een sterke gelijkenis met de lege leegte van het Canadese Saskatchewan. Vrachtwagens vol Tunesisch zeezout rijden af en aan om de wegen ijs-en sneeuwvrij te houden. De voorraad slinkt alras. Nog een dag of wat en dan klagen de wegbeheerders weer over een tekort aan zout. Automobilisten op weg naar en van de Randstad nemen dekens mee voor het geval ze in files blijven steken. Op de radio klinkt hoe de rijen blinkt af en aanzwellen. Het winterweer heeft de lage landen in zijn greep. Wie gelooft er nog in de opwarming van de aarde, in de ongemakkelijke waarheid van Al Gore, de zelfgeproclameerde uitvinder van het internet…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Winterweer

  1. Stan de Bakker schreef:

    Wie zich de moeite getroost eens verder te kijken dan zijn neus lang is en zijn oren niet laat hangen naar allerlei pseudo-wetenschappelijk gebral van dat door regeringen gesubsidieerde klimaatpanel om de milieubelastingen verder te kunnen verhogen zal zien dat de zon door de eonen heen altijd de hoofdspeler is geweest als het om temperatuursintervallen van het klimaat ging en gaat. Nu de zon in dezelfde situatie is beland als ze was tijdens de Kleine Ijstijd, zien we ook wereldwijd de temperatuur op aarde dalen. Letterlijk niks nieuws onder de zon dus. En er komt misschien een tijd dat we blij moeten zijn met veel CO2 in de atmosfeer, daar wetenschappers nu al zeggen dat deze inactieve fase van de zon wel eens de opmaat kan zijn van een volgende “Kleine Ijstijd” of nog erger. En dat kan heel snel (binnen 50 jaar) zijn beslag krijgen, hebben ze ontdekt in boorkernen genomen op Groenland.

Reacties zijn gesloten.