Voer voor politici

Een nieuw digitaal initiatief voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 krijgt gestalte via o.a. het nieuwe webportaal www.politiekarchief.nl.

Een aantal gemeenten in Nederland, o.a. Terneuzen, maakt het mogelijk via  een speciaal digitaal platform– liveuitslag.nl – dat hun burgers bij de gemeenteraadsverkiezingen direct gedetailleerde uitslagen krijgen, o.a. op wijkniveau, dorpen etc.. Terneuzen is in Zeeland de enige gemeente die participeert in dit proefproject.  Verder participeren in dit proefproject o.a. de  gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Amstelveen, Teylingen, Vlaardingen enz.. Direct na de uitslag wordt in een aantal van deze steden (o.a. in Terneuzen) een lijsttrekkersdebat gehouden. Deze debatten zijn live te volgen op de website van het nieuwe digitale proefproject, www.liveuitslag.nl.

Vorige week is in het Amsterdamse stadhuis door een aantal bestuurders het nieuwe webportaal politiekarchief.nl gelanceerd. Hierin kunnen ook alle audiovisuele beraadslagingen van de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen worden geraadpleegd.

Uit het archief www.politiekarchief.nl kunnen desgewenst “digitale audiovisuele uitsneden” worden gehaald  voor o.a. artikelen, uitzendingen, webcasts, blogs  etc.  Bronvermelding www.politiekarchief.nl wordt op prijs gesteld.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-_Vy22PJBq4[/youtube]

Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=-_Vy22PJBq4 Zie ook: http://www.youtube.com/politiekarchief

Politiekarchief.nl is het  grootste gedigitaliseerde audiovisuele archief van lokale en regionale overheden in Europa. Online gepubliceerde audio- en videovergaderingen van 200 overheidsinstellingen zijn op één plaats (www.politiekarchief.nl) bijeengebracht en bijzonder eenvoudig doorzoekbaar op relevante thema’s.

Wekelijks worden aan dit digitale archief door gemeenten honderden nieuwe audiovisuele verslagen toegevoegd. Nimmer tevoren hebben burgers zoveel informatie kunnen vinden over politieke besluiten en de lokale/regionale politici die de besluiten nemen.

Dit nieuwe digitale zoeksysteem is door de Stichting Politiek Archief gratis ter beschikking gesteld aan alle burgers van Nederland.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.