Skihalperikelen

Vriend Bareman schreef vorige week in de Provinciale een artikel over de gezapige verkiezingsstrijd in groot-Terneuzen. Over egeltjesgedrag en het ontbreken van echte issues. Alleen de botsing tussen PvdA en CDA over het optreden van Henk Siersema in de Checkpointzaak zorgde voor enig geknisper. Eigenlijk is dat toch wel frappant. En wat nog frappanter is is dat scheidend wethouder Adhemar van Waes van het CDA op geen enkele wijze nog iets nagedragen wordt. Is dat bewust of niet? Je ne sais pas.

En toch is er over het optreden van Van Waes met betrekking tot de invulling van de winkels onder de Terneuzense skihal Snowbase flink wat te doen geweest. Eerst was er sprake van  een leisurecenter en juichte half Terneuzen over een pracht van een voorziening, toen was er sprake van een winkelcentrum en liep half ondernemend Zeeuws-Vlaanderen daar tegen te hoop, toen kwam de Checkpointaffaire en werd het muisstil en mochten er in het centrum alleen sportgerelateerde neringen worden ondergebracht.

Snowbase staat er nu. Een beeldmerk in een weinig fraaie polder. Snowboarders en ski-fanaten kunnen er hun baantjes glijden. Ik vind het een mooie voorzieningen, maar buiten het sportcomplex vallen de lege panden op en blijven ze opvallen.

Niemand begint er over in Terneuzen. Niemand heeft kritiek, al dan niet opbouwend, over de gemiste kansen in de Koegorspolder. Vlakbij het centrum wordt begonnen met de nieuwe brandweerkazerne, maar over het met veel bombarie aangekondigde rampenoefencentrum hoor je niemand in Neuzen. Zelfs niet over het feit dat de beoogde investeerder verzuimd heeft zijn betaalde optie op grond te betalen.

Heee Freeke wakker worden, een WOB-je beginnen!!

Stilte is er ook rond de nieuwbouw van het ROC en het door Dow gewenste Beta-college. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Is het een stilte voor de storm of angst om af te gaan die bestuurlijk Terneuzen in de greep heeft. Wie vertelt het me?

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.