Jan Peter

Clairy Polak vocht zondag in Buitenhof weer ’s meer met d’r eigen ego dan dat ze dat van Jan Peter Balkenende wat aan het wankelen bracht. JP kon vrij rustig zijn verhaal doen over de (verwachte) ondergang van zijn vierde kabinet. Eigenlijk bleef Jan Peter er redelijk rustig onder alsof wat gebeurd was gewoon te verwachten viel. Hij had Bos weinig te verwijten, Verhagen niets te kapittelen en zelf had hij als regisseur niets anders kunnen doen dat op basis van het voorliggende scenario geen film meer te maken viel.

Ik vond JP in geen geval de stugge Zeeuw spelen waar-ie zo vaak voor is uitgemaakt. Ik geloof ook niet dat Jan Peter zo stug en eigengereid is. Een paar keer heb ik ‘m van dichtbij mogen meemaken. Een paar zaken vielen me op. 1: Balkenende is benaderbaar, aanspreekbaar, niet alleen voor een kleine groep, nee hij gaat in gesprek met mensen. 2. Balkenende onthoudt met wie die gesproken heeft en is in staat bij een volgende gelegenheid het gesprek van een vorige keer weer op te pakken. Daaruit valt op te maken dat deze man socialer is dan velen denken.  3.Balkenende is gewoon. Dat betekent dat-ie met kinderen begint te praten over skaten en natuurlijk op zo’n board onderuitgaat.

JP zal op korte termijn wel even een paar daagjes de wijk nemen. Effe naar Malta of zo met de vrouw om bij te tanken in het Westin aan de zee, een beetje rondhangen in de jonge voorjaarszon, een visje eten en vervolgens terug naar Nederland. Opnieuw beginnen. Als lijsttrekker proberen te zorgen voor Balkenende 5.

Ik zit er niet echt op te wachten, maar het kan erger. Rutte 1, Wilders 1, Bos 1, Rita 314.

We gaan niet meer naar Uruzgan, maar waar gaan we dan wel naar toe. Als samenleving…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Jan Peter

 1. kiezer schreef:

  Misschien Pechtold 1 een optie???
  Ik weet het zo stilletjes aan niet meer.
  Ken nog wel een leuze uit een recent verleden.

  Fons for president!

  Misschien kun je daar wat mee?

 2. Stan de Bakker schreef:

  Elke democratie krijgt de regering die het verdient. En als dat door jaren en jaren van veronachtzamen van bepaalde problemen dit dan bv Wilders I moet zijn, hebben ze dit aan zichzelf te danken. En juist nu het land een sterke leiding behoeft, gaan de macho’s een spelletje spelen, het land aan zichzelf en de onzekerheid overlatend. Wilders I? Waarom niet? Gezien de afgelopen strapatsen van het gevallen Kabinet, moet ik er niet aan denken datzelfde zootje ongeregeld in dezelfde of iets andere samenstelling terug te zien. Succes verzekerd!!

 3. kiezer schreef:

  Wijze woorden.
  Hoe dan ook, het worden woelige tijden in Den Haag. De gemeenteraadsverkiezingen zullen er waarschijnlijk sterk door worden beinvloed vrees ik.

Reacties zijn gesloten.