François2

Als deze blog een graadmeter is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Hulst, dan belooft dat nog wat te worden. Dik een week geleden besteedde ik in een bijdrage aandacht aan het Hulster fenomeen François Hoefnagels, de lijsthopper, de man met zijn eigen aanhang. Ik voorspelde dat deze kandidaat zoals gebruikelijk wel weer een zeteltje in de wacht zou slepen. Welnu, ik vrees – op grond van de vele tientallen reacties de voorbije week op het stukkie – dat de man die een lijst op zijn eigen vormt wel eens meer stemmen kan genereren dan in eerste instantie -ook door mij – werd verwacht.
Mocht mijn vrees worden bewaarheid, dan kanl Algemeen Belang Groot Hulst voor een probleem komen te staan, namelijk dat Hoefnagels met zijn -laat ik maar ’s zeggen – twee zetels een beduidende machtsfactor kan worden binnen die lokale partij. Het is dan zaak Françcois taken toe te bedelen die recht doen aan zijn electorale aanhang. Ik ben benieuwd…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.