François

François Hoefnagels uit Hulst is een politieke lijst op z’n eentje. Een lijsthopper als hem zie je in Zeeland nergens. Hij voelde zich thuis bij het CDA, wipte over naar de PvdA en is nu lijstduwer voor Algemeen Belang Groot Hulst. François is een politieke kameleon die naar believen een andere kleur aanneemt. Dit ruikt naar opportunisme, naar eigen belang eerst, maar niets is minder waar.
Françcois is een echte volksvertegenwoordiger. Hij vertegenwoordigt de mensen die op hem stemmen, omdat hij vervolgens die mensen waar mogelijk van dienst is. Hoefnagels heeft zijn eigen electoraat waar hij verantwoording aan aflegt. Verzuimt Frans formulierke goed in te vullen, niet voor die WMO-aanvraag te zorgen of te pleiten voor beter vervoer, dan kost hem dan stemmen. Doet François daarentegen wat-ie mensen belooft te zullen doen, dan levert hem dat gewoon steun op in de vorm van stemmen.

Hoefnagels is een politicus zonder enige ideologische achtergrond. Hij wil alleen mensen helpen. Ook geen slechte eigenschap, maar als die hulp niet binnen de ideologische kaders past van de grotere politieke partijen, dan verlaat hij gewoon het nest. Soms met, maar ook zonder ruzie. En gemakkelijk is François niet. Onlangs gaf hij me op zijn nummer, omdat ik ‘m in 2006  “klootzak”  genoemd zou hebben. Nu bezig ik dit soort termen natuurlijk nooit of te nimmer. En zeker niet tegen volksvertegenwoordigers. Punt is echter dat ik François in dat jaar nooit heb getroffen, ik had toen een bureaubaan, maar ja, vergissen is menselijk. Hoe het ook zij, François Hoefnagels zal zijn zeteltje wel weer veilig stellen, onder het motto “Stem op moi, Stem op Françcois”.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op François

  1. Schouten J schreef:

    Wij kennen Francois al vele jaren, wat U schrijft is de persoon voluit. Het blijkt goed te werken,” wie goed doet goed ontmoet” dus ouwen zo.

  2. A.L.Verstraeten schreef:

    Vooropgesteld: Francois staat voor zijn zaak en heeft daardoor vaak een eigen mening.
    In partijpolitiek wordt dit niet getolereerd door de gevestigde orde wat een tekortkoming van die partij is.
    De vergelijking met een kameleon slaat niet alleen op de partijkleur maar meer op de behendigheid om met kennis van zaken zijn prooi, de belangen van anderen, binnen te halen.

Reacties zijn gesloten.