Eens iets anders

In Australië leven er ongeveer evenveel mensen als kangoeroes. Pakweg twintig miljoen. Da’s best veel zou je denken. Toer je door dat machtige woestijnland rond, dan kom je ze ook op gezette tijden tegen, hoppend in het gras, met het koppie in de lucht, de oren draaiend naar dreiging. Leuke beestjes denkt de toerist. Hoge aaibaarheidsfactor, een groot konijn met buidel. Edoch, boeren in het immer naar water snakkende Down Under vinden de rode en grijze buideldieren slechts een plaag. Weg ermee is hun credo.

En schoenfabrikanten op hun beurt zien in die springende jongens gewoon een nieuwe collectie op pootjes. Weer een lijn aan modieus sportschoeisel. Sinds 1980 zijn er 73 miljoen kangoeroe industrieel verwerkt tot sportschoeisel en diervoeder. Jaarlijks komen er een paar miljoen om in het verkeer, want ja, het zijn stomme beesten die in het schijnsel van de koplampen gaan staan wachten tot ze aangereden worden. Althans, dat zeggen de schapenboeren, die ook nog eens elk jaar toestemming krijgen van de federale overheid om 3,6 miljoen dieren neer te knallen.

Het nationale icoon van Australië bestaat over luttele jaren gewoonweg niet meer. Zie ook kangaroo-protection-coalition.com

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

2 reacties op Eens iets anders

  1. Aschwin schreef:

    Inderdaad ‘even iets anders’! Akelige foto heb je er bij geplaatst Conny…
    Ben jij die éne Zeeuw die lid is geworden van ‘The Kangaroo Protection Coalition’?

  2. gremberghe schreef:

    Nee, er zijn er geloof ik twee. Foto is niet al te smakelijk, maar ik bezit nog ergere. Eigenlijk moesten er nog een paar Nike sxchoenen bij.

Reacties zijn gesloten.