Co's tunnelplan vervolg

Het mag dan verkiezingstijd zijn; Co van Schaik (PvdA) wil haast maken met zijn tunneltolvrijplan. Na een kort uitje naar Engeland heeft de Terneuzense wethouder een brandbrief aan minister Bos en GS geschreven waarin hij aandacht vraagt voor zijn plan. Bijgevoegd de brief:

Aan de minister van Financiën

Dhr Wouter Bos

Aan het College van Gedeputeerde Staten

Van Zeeland

 Terneuzen 6 februari 2010

 Onderwerp:

Voorstel om uit de impasse te komen rond het bereiken van een tolvrije doorgang naar Nederland

Geachte Minister, geacht College

 Bijgesloten treft u een voorstel mijnerzijds om te komen tot een tolvrije doorgang vanuit Zeeuws Vlaanderen naar Nederland.

 De aanleiding hiertoe vormt de steeds weer terugkerende discussie rond de onredelijkheid van het moeten betalen voor het bereiken van Nederland vanuit Zeeuws Vlaanderen. Ook vinden we het ongepast en economisch niet verantwoord, dat bezoekers aan en passanten van Zeeuws Vlaanderen elke keer weer de barrière ‘tol’ moeten nemen.

Ook als voorzitter van het Zeeuws platform arbeidsmarktbeleid heb ik deze grens in de Zeeuwse arbeidsmarkt als zeer belemmerend ervaren.

 In mijn voorstel is er ook geen sprake van, dat de financiering van de Sluiskil brug gevaar loopt. Ook die verbinding is voor de ontwikkeling van Zeeuws Vlaanderen van groot belang. Als wethouder verkeer en vervoer in de gemeente Terneuzen constateer ik tot grote tevredenheid, dat deze tunnel wel tolvrij zal worden geëxploiteerd.

 Ik reken op een positieve, open benadering van mijn voorstel.

 Met hoogachting

 Co van Schaik

Lijsttrekker lijst 1 PvdA

Wethouder gemeente Terneuzen

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.