Blondjes

Gniffelend wordt er een beetje over gedaan in Terneuzen. Over Co van Schaiks jonge meidenbrigade, de harem van Co. Wellicht is er sprake van een lichte jaloezie, een beetje nijd of gewoon wat gespot. Neemt niet weg dat de PvdA in Terneuzen er niet alleen in geslaagd is om een verjonging door te voeren, de afdeling is er ook in geslaagd om een stel ontwikkelde jonge vrouwen met ambitie op verkiesbare plaatsen te parkeren. Of het electoraal effectvol zal zijn moet nog worden bezien, maar de meiden Chantal Verlinde, Ester Jongepier en Kathy Ijzermans hebben wel iets in hun mars.

Gedrieën zijn ze tegen een verdere verharding van de samenleving en willen ze zich inzetten om van Terneuzen een van de meest sociale steden van Nederland te maken. Dit betekent dat hun inzet zich vooral zal richten op het niet-materiële: Het verbreden van de sociale interactie, het verbeteren van de leefbaarheid van wijken en het optimaliseren van de veiligheid.

Jong en oud moet het in de optiek van de blonde dames (volgens een van hen een van de aspecten waarop ze geselecteerd zijn) fijn vinden om in de gemeente Terneuzen te wonen. Het klinkt een beetje zweverig idealistisch, maar dat zijn de dames niet. Zweverig bedoel ik.

Simpel zijn ze ook niet. De intelligente bagage van het drietal overtreft– om het maar even krachtig te zeggen- de totale inhoud van de raad van Sluis. Er is dan ook geen sprake van domme blondjes…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.