Spoorbak

De gemeenteraad van Goes houdt in meerderheid vast aan de aanleg van een spoorbak. Het verlaagde en ommuurde spoortrace moet omwonende vrijwaren van trillingen en geluidsoverlast. Voorwaar een mooi streven, maar ik zeg hier en nu dat die bak er niet komt. De bouw is grotendeels afhankelijk van een bijdrage van Zeeland Seaports van 20 miljoen euro, die evenwel pas beschikbaar wordt gesteld als er zicht is op de verwezenlijking van de Westerscheldecontainer terminal (WCT). En wat dat laatste betreft, die is, nu PSA Hessenoordnatie ook al is afgehaakt als mogelijke exploitant, verder uit beeld dan ooit tevoren.

Mocht de haalbaarheid van de Verbruggeterminal nog overeind blijven, dan is het nog maar de vraag of Goes dan kan rekenen op het douceurtje van de Zeeuwse havenmaatschappij.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.