Maoïstische kerstboom

De Hulster Maoïsten van de SP maakten zich kort voor kerst sterk voor een gemeentelijke kerstboom in alle Hulster kernen. Dat mag, maar van een partij die zo graag op de centjes let en verspilling een marxistische doodzonde vindt, had ik toch een andere insteek verwacht. Geen enkele gemeentelijke kerstboom in de Hulster kernen dus.
Het waarom is simpel en zou de SP moeten aanspreken.
Die ene pokkeboom voor de Hulster basiliek heeft de gemeenschap drie mille gekost in aanschaf en om op te tuigen en nog emmer vol pecunia om ‘m te verlichten. Terwijl het geboomte op en om de Hulster markt getooid was de voorbije dagen met moderne, zuinige ledlampjes – het zag er fraai uit – was die ene koopboom uitgerust met oranje en gele lampen, die als het aan minister Cramer ligt, nergens meer verkocht mogen worden. Het was geen ponem.
Sterker nog, de gemeenteboom detoneerde vreselijk met de naaste omgeving. Hopelijk trekt de SP -en anderen – hier wat lering uit.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.