Zestig plus


Naarmate ik ouder word
de jaren zie passeren
heb ik de ervaring
me nog steeds als een jongen te zien.

Iemand die meneer zegt
tegen heren die mogelijk
sociaal beter gescoord hebben
of in jaren overheersen.

Iemand die nog altijd
denkt te kunnen meepraten
over muziek en moderniteiten
of de grillen van de tijd

Naarmate ik ouder word
de huid zie rimpelen
heb ik de ervaring
me nog steeds jong te willen voelen

maar het doet pijn
de spieren in de ochtend
de doofheid bij het vallen van de avond
de witte vlekken in mijn geheugen

het beeld van een oude man
op een toevallige foto…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Zestig plus

  1. Charles ten hengel schreef:

    Tsja, en daar zit je dan. Behorend tot de generatie die het meest welvarend is die ooit heeft geleefd, net als ik. De generatie die alle grondstoffen heeft gesoupeerd, de temperatuur op aarde dramatisch heeft verhoogd, een plastic berg in de oceanen heeft geleverd. Ervaring? Wat moet de generatie na ons daarmee? Ze kunnen het maar beter zelf , veel beter doen.

    • van Gremberghe schreef:

      Neen, heer Ten Hengel, u behoort tot de door U geschetste generatie. Ik ben van een iets latere, de generatie-nix. U kunt van een mooi pensioen genieten, ik niet. U hebt alles opgestookt, ik niet. Om mijn dak ronken de panelen in de zon en alles het dra kouder wordt, dan komen de Noorse truien weer van pas. Ik rijd Bluemotion (al dan niet met sjoemelsoftware) en met mate…altijd.

Reacties zijn gesloten.