De Roompot moet even de tijd krijgen….

Peter Ploegaert

Peter Ploegaert

Niet voor het eerst kreeg ik een schrijven van een collega-journalist elders in den lande met het verzoek eens van gedachten te mogen wisselen over het recreatiebedrijf De Roompot. “Ze – de Roompot- strijken ook in Noord-Holland neer en er gaan nogal wat mensen klagen. Kunnen we eens….” Ja, dat kunnen we.
Eerder kreeg ik verzoeken van mensen van Ameland, uit Overijssel en uit de polders waar mensen geconfronteerd waren geworden met het fenomeen Roompot.

De problemen zijn bijna altijd hetzelfde. Het grootbedrijf neemt een recreatiepark over, dat – zo is het gebruik- nodig aan een opknapbeurt toe is en – als het kan – een uitbreiding. Meestal worden caravanplaatsen vervangen door chalets of huisjes en moeten mensen die jaren op zo’n kampement staan het veld ruimen.
In eerste instantie lijkt alles niet zo vaart te lopen, maar als de Roompot eenmaal begint is er geen houden meer aan. De Roompottisering slaat toe en mensen die het grootbedrijf niet genegen zijn zullen dat merken ook. dan wordt er gedreigd met advocaten en procedures. Het gebeurde, het gebeurt nog.

Deze week trok het Sluisse raadslid Marianne Poissonnier (Gemeentebelangen) in twijfel of de Roompot zich bij de aanleg van het park Noordzee Beach Village bij Nieuwvliet-Bad, dat o bestaat uit de voormalige campings Boshoeve en Pannenschuur, aan de afspraken houdt wat betreft drainage en de aanplant van groen. Parkbewoners hadden geklaagd over de nieuwe wetlands.
Onterecht meende wethouder Peter Ploegaert. “Roompot moet even de tijd krijgen om het nieuwe park Noordzee Beach Village bij Nieuwvliet-Bad fatsoenlijk in te richten. Nu al mopperen over drassige terreinen en te weinig groen is wel erg voorbarig”, wist hij te melden in de PZC in reactie op Poissonniers zorgen.

Ik zal collega’s die bij me aankloppen met vragen over de Roompottisering van ons land de woorden van de wethouder meegeven. De Roompot moet even de tijd krijgen….

Rebel tv Roompot moet even tijd hebben

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De Roompot moet even de tijd krijgen….

  1. Wandelaar schreef:

    De al geruime tijd in de politiek van het financieel noodlijdende Sluis verdwaalde CDA-politicus Peter Ploegaert, beter bekend van zijn talrijke uitstapjes naar lokale restaurants, bakt ze nu wel erg grof. Deze christen-broeder verzaakt over de gehele linie, met name zijn elementaire zorgplicht voor vaste- en fors betalende campinggasten aan de Zeeuwsvlaamse kust. Hij lijkt zich haastig als nederige lakei te vlijen (of is het vleien?) aan de voeten van projectontwikkelaar Arcus. Hier hebben de pretmiljonairs van Roompot (de familie van Koeveringe) nog altijd het hoogste woord. Al geruime tijd heeft deze ‘hard werkende’ luxe -bestuurder last van een een gevaarlijke ziekte: selectief geheugenverlies. In de afgelopen jaren hebben verschillende fracties in commissievergaderingen en in de gemeenteraad herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de weerbarstige waterproblematiek in de Nieuwenhoven-polder. Dezelfde wethouder beloofde keer op keer dat bezorgde gemeenteraadsleden en de nieuwe- en oude eigenaren van de tientallen stacaravans zich hierover absoluut geen zorgen moesten maken: alles was in goede handen van projectontwikkelaars en de Roompot (beter bekend als de Roofpot) aan wie Oostburg de zogenaamde beeldkwaliteitsimpuls voor dit waterrijke gebied had toevertrouwd: https://www.youtube.com/watch?v=fYjvvoETtq8.

    Projectontwikkelaars die in de komende jaren in deze wetlands van de Nieuwenhovenpolder ook nog eens honderden slecht geconstrueerde vakantiehuisjes op zwakke heipaaltjes (heivergunning?) mogen bouwen. In het doffe pareltje van Roompot in Cadzand, Noordzee Résidence, hebben wanhopige woningeigenaren Kamperland al met juridische acties gedreigd over de slecht staat van hun huizen en moet een grootschalig renovatieproject in de komende jaren het geschonden imago van Roompot (er was nep-trespa toegepast) en de ijverige vazallen redden.

    De door Roompot en Arcus misleidde campinggasten kunnen lang wachten op hun beloofde groengordel in hun polder die sinds kort, in de oersterke beleidsvisie van de gemeente Sluis, hun bonen te weken moeten leggen op de zieltogende groeikracht van de mini-aanplant. Over tien jaar staat er de robuuste groengordel en zijn de caravans in het nieuwe Ploegaert-waterbassin gewoon weggerot. De mini-slootjes die moeten zorgen voor de afwatering in de Nieuwenhoven-polder storten nu al in. Een veeg teken voor recreanten die ooit nog eens hun wankele hoop hadden gevestigd op het gemeentehuis in Sluis. Hulde aan mevrouw Poisonnier die het heeft aangedurfd om de gebroken beloften van de naïve bestuurder Ploegaert op de politieke agenda te plaatsen.

  2. Sinte Pier schreef:

    Geef het Roompot-imperium van bv’s tenminste 50 jaar de tijd. Dat wil tenminste de gemeente Sluis. De droevige beelden spreken voor zich: https://youtu.be/ch13pAFnCcI Dit is het nieuwe kwaliteitsbeleid van de gemeente Sluis dat zich bijna volledig heeft uitgeleverd aan de projectontwikkelaars. De Zeeuws-Vlaamse kust verandert in snel tempo. Groene polders in de gemeente Sluis maken steeds vaker plaats voor nieuwe projecten van projectontwikkelaars die duidelijk hun stempel drukken op de regio en het soms niet zo nauw nemen met regels en afspraken. Dat niet iedere verandering een verbetering is bewijst deze droevige lotgevallen van de eigenaren van stacaravans in de Nieuwenhoven-polder. Een polder die bij regen verandert in een groot plas-dras gebied. Nieuwe natuur waarbij caravans en hun bewoners enkeldiep in het water blijven staan, beloofde groengordels verdrinken in holle woorden en waar men zich waant in een kleine moeras-Delta. Een triest schouwspel in een decor waar beloften worden gesmoord in een diepgrijze lagune van brak water.

Reacties zijn gesloten.