Volkswagen, ijsberen en oktober ’15

De slachtmaand is begonnen. Oktober is weeral voltooid verleden tijd. Was het weer in oktober niet bijzonder, de laatste dagen is het zacht. Erg zacht, lekker. De opwarming van de aarde ten spijt, ik houd wel van dat zachtere weer. Ik trek de beweringen van wetenschappers dat het stilaan warmer wordt op ons bolletje niet in twijfel. Onderweg naar Alaska en elders mocht ik het polaire ijs van bovenaf bekijken (zie foto header, Ellesmere Island) en zag op tal van plekken waar ijs moest zijn water. Het is jammer voor de ijsberen, maar het is niet anders. En dan probeer je als burger een steentje bij te dragen door te rijden in schone diesels die bij nader inzien helemaal niet schoon blijken te zijn. Lekker hoor, Volkswagen…

Bijna 6100 lezers passeerden de voorbije maand de teller, waarmee oktober zich in de rangen der middelmatige maanden rangschikt. De meeste lezers blijven hangen boven de beerput van Hulst, lazen de Verboden woorden van Zeeland, stonden stil bij Zeeland het suffertje en wisten hun weg naar Hulst, klaar, amen en uit. Bijzondere aandacht was er verder voor de Albanezen van Letty Demmers en de cultuur in Zeeland die dus aan het verzuipen is. We gaan verder…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.