Groningen krijgt Google terwijl Zeeland niet eens googlen kan

Unknown-1De Zeeuwse gemeenten veronachtzamen de woonproblemen van hulpbehoevende ouderen in de provincie.Dit stelt regiovoorzitter Cor de Graauw van ouderenbond ANBO vandaag in een artikel in de PZC onder de kop “Meer aanpasbare woningen voor ouderen nodig in Zeeland”. Dit de gemeenten -en de provincie en het Rijk om daar vanaf te zijn – specifieke woonproblemen van de genoemde doelgroep negeren of niet willen onderkennen, daar ben ik het volledig mee eens, maar dat die nodige aandacht dan weer een vertaalslag in baksteen moet krijgen, daar ben ik het volstrekt niet mee eens.

Ik denk dat er momenteel een veel groter probleem ligt – in baksteen gezien – met jongerenhuisvesting, studentenonderkomens en betaalbare starterswoningen dan met aangepaste woningen voor ouderen. Komt nog bij dat heel veel ouderen in een eigen onderkomen, een eigen huis wonen en bijgevolg in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor aanpassingen in hun woonsteden om er langer te kunnen blijven wonen.
En ik denk dat voorzitter De Graauw voorbijgaat aan een heleboel technische middelen en digitale ontwikkelingen die dat langer thuis wonen makkelijker kunnen maken. Momenteel is een mijner maten doende met het bouwen van een Zeeuws huis van de toekomst.
Een huis vol technisch vernuft, vol duurzaamheidsingrepen die datgeen wat de voorzitter wenselijk acht mogelijk kan maken. Hij moet over een jaartje maar eens een kijkje komen nemen en met de mannen van Vaips van gedachten komen wisselen over wat tegenwoordig kan en wat de kosten zijn.
Maar ja, om toekomstigbestendige woningen mogelijk te maken, om in de kleinste dorpen in Zeeland de 21e eeuw ook te kunnen laten beginnen zullen we deze provincie toch wel wat beter digitaal moeten ontsluiten. Maar ja, daar is geen geld voor, heeft Delta geen zin in en voelen andere marktpartijen zich ook niet zo geroepen.
Het is ook van geen wonder dat Google neerstrijkt in Groningen, terwijl we in Zeeland nog niet eens aan googlen zijn toegekomen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.