Nederland minder gezellig zonder Faizi

UnknownNederland is nu zeker 23 procent minder gezellig geworden nu Dara Faizi er niet meer is. De 25-jarige cabaretier van Afghaanse afkomst, die net zou beginnen aan de reprise van zijn bejubelde eerste voorstelling, is maandag plotseling overleden. Dara Faizi (25) stierf aan een dubbele longontsteking, waarschijnlijk het gevolg van een bacteriële infectie die hij tijdens een vakantie had opgelopen. Eind september zou hij beginnen met de reprise van zijn eerste avondvullende programma ‘Gevaarlijke Gedachten’, dat lovend werd ontvangen. Ziekenhuisopname verhinderde dat. In maart zou zijn tweede show ‘Kamer 404’ in try out gaan.

Faizi speelde de hoofdrol in de blogpost “Weg met de illegalen, weg ermee” die ik op 25 april van dit jaar online zette. Hij figureerde daar in een zelfgemaakt filmpje waarin hij als allochtoon het opnam voor de revival en het behoud van Nederlandse waarden. Op Youtube leidde die film tot verwarring en bescheiden opwinding.

Dara Faizi werd alom beschouwd als aanstormend talent die met veel charme en zelfspot over zijn vluchtelingenverleden en ervaringen kon vertellen. In 2010 won hij zowel de jury- als de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Jammer dat we niet meer van ‘m zullen horen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.