Geen koopje voor Gerard Cok

In februari viel in deze rubriek te lezen dat Gerard Cok, door de Telegraaf simpelweg aangemerkt als Zeeuwse “pornokoning” een slaatje wilde slaan uit het SNS-debacle en dat hij zijn zinnen gezet had op het Spaanse seniorencomplex La Ciguena in Lepe met bijna 250 appartementen. Cok dacht dit complex te kunnen aanschaffen voor 6 miljoen euro, terwijl SNS voor de ontwikkeling van het complex zo’n 83 miljoen euro neertelde. De deal werd echter opgeschort, omdat de manager die erbij betrokken was een strafrechtelijk onderzoek aan zijn broek kreeg.

Cok en zijn vastgoedbedrijf Summa vissen echter achter het net. Het rampenproject voor SNS vastgoed gaat naar Haystack Corporation en Orange Avenue uit Nijmegen van de ondernemers Ron Lubbers, Raf Terwindt en Han Lampe. Lieden die niet alleen projecten ontwikkelen, maar ook kaas gegeten hebben van de exploitatie van hotels en andere toeristische complexen. Naar verluidt zou er bij de overdracht echt maar zes miljoen euro gemoeid. SNS stelt verder geen lastschulden meer aan het Spaanse project te hebben overgehouden.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.