Leve het Delta voordeelbonnenboekje!

IMG_4057Af en toe gloort er iets. Lijkt het even de goede kant weer uit te gaan. Worden er in een maand weer wat huizen verkocht, gaat de export weer wat beter of roept er weer een econonoom van een of andere bank -wie vertrouwt ze nog economen en banken- dat het ergste van de crisis achter de rug is. Het blijft bij gloren, de realiteit is minder rooskleurig. 18.000 werklozen per maand erbij en het aantal te vergeven banen daalt, het consumentenvertrouwen herstelt niet en is nog nooit zo laag geweest.

De koopkracht van de Nederlandse bevolking is vorig jaar met een procent afgenomen. Dat is de grootste koopkrachtdaling sinds 1985. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Ook in 2010 en 2011 daalde de koopkracht, maar de daling bleef toen beperkt tot respectievelijk 0,5 en 0,8 procent. Voor werknemers bleef het koopkrachtverlies beperkt tot 0,4 procent. Zelfstandigen gingen er met een koopkrachtdaling van 2,7 procent forser op achteruit en over die 700.000 werklozen en hun daling aan koopkracht zullen we het maar niet hebben.

De regering Rutte excelleert in rampspoed. Elke maatregel die deze regeringscoalitie tot op heden genomen heeft werkt contra-productief. Nu belooft het PvdA-wonderkind Lodewijk Asscher het probleem van de illegaal werkende Polen (en straks Roemenen en Bulgaren) aan te willen pakken. Ja, mooi, dat moet je doen als er al meer dan 200.000 in Nederland rondwaren. Er is amper opgetreden tegen werkgevers die deze mensen aan de slag hebben geholpen en hen lage lonen betalen, maar het ook nog eens vertikken om sociale lasten of belastingen voor hen af te dragen. Die arbeidsmigranten kunnen moeilijk wat verweten worden, ze zijn ook slechts op zoek naar werk.

Gelukkig voor Zeeland is de provincie populair bij de Fransen!? De VVV meldt het dus het zal wel waar zijn. Wat die Fransen dan betekenen voor de regionale economie, wat ze aan inbreng hebben, met hoevelen ze komen is volstrekt onduidelijk, maar dat doet er ook niet toe. Nee, Zeeland is populair bij Fransen (ja, net zoals Frankrijk populair is bij veel Zeeuwen). Nee, België is weer even in voor ons grensbewoners. De benzine is weer wat goedkoper in Vlaanderen, net zoals rookwaren. Dus rept het provinciaal halfformaat weer over horden Zeeuwen die de grens over glippen om te gaan tanken. Ach, andersom blijken de Vlamingen en masse inkopen te doen in onze supermarkten, dus dat houdt elkaar wel weer in evenwicht even. Tot in Vlaanderen de prijzen weer omhoog gaan, dan is het weer klaar met het het feest.

Maar goed dat we hier in Zeeland het noodlijdende Delta hebben.
Delta mag dan in financiële moeilijkheden verkeren, het Zeeuwse nutsbedrijf blijft aan de Zeeuwen denken.
Deze week krijgen we allemaal een bonnenboekje met 99 aanbiedingen. Kunnen we mooi bij de aanschaf van twee bolussen er twee gratis bijkrijgen (weliswaar bij een paar bakkers, maar so what), kunnen we onze auto gratis laten wassen en een twee maaltijdsalade voor half geld krijgen en bij aanschaf van een fles huiswijn van de agrimarkt er lekker een tweede gratis bijkrijgen. Nee, met het Delta voordeelbonnenboekje gaan we ons koopkrachtverlies zondermeer gecompenseerd krijgen. Gelukkig. En hoera, ik heb het…


http://www.delta.nl/voordeelboekje_Zeeland_in_je_hand/aanbiedingen_Zeeland_in_je_hand

Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

8 reacties op Leve het Delta voordeelbonnenboekje!

 1. Michiel Groeneveld schreef:

  Wat ik mis zijn de Delta-kortingsbonnen voor de Westerscheldetunnel om de meeste van die mooie aanbiedingen ook op op te kunnen halen. Anders moet je eerst weer €10 offeren aan een ander bedrijf, met overigens dezelfde aandeelhouder.

 2. Marcel de Paauw schreef:

  Het bonnenboekje komt in de plaats van de Bonuspunten. Je kreeg dan als trouwe klant euro’s uitbetaald. Daarmee kon je doen wat je zelf wenste. Nu moet je eerst ergens naar toe om eerst meer geld uit te geven want anders krijg je die korting niet! En dat noemt Delta “het belonen” van trouwe klanten! Ik noem dat belazeren van de klanten! Dit zouden de media opiniërend aandacht moeten geven!
  Zijn er toevallig ook bonnen van de Bijenkorf bij????

 3. Arno Rootsaert schreef:

  Het mooiste voordeel vond ik hier:
  http://www.energieprijzen.nl
  Komend jaar 470 euro cash in pocket.

 4. esmee schreef:

  Ik voel me opgelicht bij de delta
  Het is een waardeloos bonnenboekje
  Zeker voor ouderen.
  Ik wil mijn bonnes terug!!!

 5. Marleen schreef:

  Ik vind het een waardeloze actie van Delta. Er wordt ons jaarlijks een aardig bedrag door de neus geboord. Het bonnenboekje ligt al bij het oud papier.

Reacties zijn gesloten.