Terugblik juni, de maand der Terneuzense perikelen

Zo, de zomer is begonnen. Althans daar gaan we maar vanuit. Het grauwe, natte voorjaar heeft overigens zijn sporen nagelaten. Het vlas komt nu pas in bloei en de opening van het mosselseizoen laat zeker nog een paar weken op zich wachten. Maar ach, de natuur herstelt zich wel, hopelijk.

Juni wordt een matig maandje dacht ik toen ik dik een week terug de statistieken van Gremberghe’s Blog eens bekeek. De eerste week had ik vanwege een vakantieuitstap naar de rand van de beschaving niets geproduceerd en wie niet schrijft vindt geen lezers. Ze bleven dan ook even weg tot de tweede week de site werd aangevuld met nieuwe berichten. Maar net als het weer liep het allemaal niet over, tot in grootstad Terneuzen de crisis uitbrak. Ik zat erbij en keek ernaar. En de berichten over de ppolitieke perikelen in de derde havenstad van Zeeland werden om het zo maar ’s te zeggen, gevreten. De breuk in de coalitie, Jaap Bos weg en Exit Jaap Bos waren goed voor meer dan 1600 lezers in twee dagen. Populair bleken Over lijken in tuinen en kasten (nog steeds), De winkeliers in Terneuzen die te negatief denken, de orrlogstaal van D66’er Charles ten Hengel (er gaat bloed vloeien), de kijkcijfers van Omroep Zeeland en het bericht “Er komt veel op ons af”.
De laatste juniweek bleek statistisch de drukste die dit blog ooit beleefd heeft. Bijgevolg werd de maand afgesloten met meer dan 7100 passanten. U blijft welkome…
Een fijne julimaand enne dit blog is ook toegesneden op mobiele apparatuur, het is maar dat U dat ook weet.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.