Resumeetje februari 2013

Het is voor Zeeland vijf voor twaalf, nee, een voor twaalf (zie ook header). Als provincie staan we er economisch niet best voor, de werkloosheid neemt toe, bedrijfsfalingen nemen toe en tot overmaat van ramp zet het rijksplanbureau voor de leefomgeving Zeeland ook nog eens in de hoek van regio met geringe economische potentie. Nou mooi hoor. Kan het beter ja, gaat het beteren, ja, ik heb er alle vertrouwen dat het economisch weer beter weer wordt. Kan even duren, alles trekt wel weer wat aan. Neemt niet weg dat met name het bestuurlijk-politieke kader in deze gewesten wat meer durf, ambitie en wil moet gaan tonen. De bestuurlijke inertie van het moment werkt contra-productief. Maar goed, hoop doet leven op complimentendag.

Februari is passé, maart is miezerig begonnen. Dat kan ook beter.
Gremberghe’s Blog sluit een maand af met een lezerstotaal dat langzaamaan de negenduizend nadert. Dat zijn er tweeduizend meer dan in januari. Dat is mooi, maar schept verplichtingen, althans zo vind ik dat. De verplichting om lezers te plezieren (of te ergeren en alles daartussen) met frequente nieuwe bijdragen. Ik ga dat proberen doen.
De voorbije maand lazen de blogbezoekers met name de artikelen over de lijken in tuin en kast bij burgemeester Lonink (over Gerard Cok), over de SNS-deal in Spanje van Gerard Cok, over hoe Terneuzen buurgemeente Hulst liet avllen in het ontpolderingsdossier en over de oorlogsprofiteurs van JP Hageman. Goed gelezen werden ook de bijdragen over scheidend CdK Karla Peijs, de overname van recreatiepark De Braakman en de perikelen rond de Zeeuwse kleine scholen. Volgende maand meer en hopelijk beter weer…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.