Jaap Bos vertrekt, wie volgt, de stoelendans begint!

Jaap Bos (r) houdt ermee op.

Jaap Bos (r) houdt ermee op.

Het is nog een jaar tot de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen, maar de koorts welt hier en daar al op. D66 maakt zich op om in meerdere gemeente mee te dingen naar het pluche, zo ook in stede Hulst. Waar ook Natuurlijk Nederland van PVV-afvallige Ruud Muste er serieus over aan het denken om mee te doen aan de verkiezingen en niet te vergeten Jan van Puyvelde natuurlijk, die volgens politieke ingewijden mee wil dingen naar wat zetels onder de naam Hulst Anders, terwijl hij een jaar of wat terug in de regionale advertentiebladen openlijk solliciteerde bij het CDA.

We zullen het als electoraal vee rustig afwachten, alvorens kuddegewijs af te zakken naar de stemlokalen. Kunnen we straks nog stemmen op de politieke kameleon Francois Hoefnagels, en zo ja, bij welke club zit hij dan weer. Gaat Jos van Eck met Steen Alleen, alleen de verkiezingen in of keert de CDA-afvallige terug in de armen van Adri Totté en de zijnen. We zullen het zien.
In Terneuzen verdwijnen er, dat staat vast, ook wat bekende gezichten uit de lokale politiek. Henk Siersema, hoop en wanhoop van het CDA, maakt plaats voor jongeren op de lijst en wethouder Jaap Bos, kiest dezelfde weg.
Dat laatste vind ik jammer.
Jaap Bos is – voor een bestuurder nog wel – een prima vent.
Integer, eerlijk en oprecht.
Geen poespastiep, komt na wat-ie belooft en belooft alleen iets als-ie het na kan komen.
Jaap Bos is er bovendien van overtuigd dat er in Terneuzen, of liever in de Kanaalzone, echt wat gebeuren moet. Economisch gaat het helemaal niet goed – al mag Jan Lonink af en toe de loftrompet blazen – en Jaap Bos beseft dat als een van de weinigen.
Jammer dat de CDA’er als wethouder tussen de kampen van Co (PvdA) en TOP inhangt en zijn modus operandi door die twee de voorbije jaren behoorlijk ingeperkt heeft gezien. Jaap Bos mocht nu zijn voorgenomen vertrek aankondigen, maar amper een jaar geleden leek het erop dat hij naar aanleiding van (terechte) oprispingen van Siersema over het disfunctioneren van TOP-wethouder Van Hulle nog het veld kon ruimen. De raad wilde daar echter niet aan meewerken. Siersema kreeg op zijn nummer en de rust keerde even terug.
Over de Terneuzense Onafhankelijke Partij gesproken. Wie zou daar vertrekken? Wethouder Van Hulle (na acht jaar stagnatie), wethouder Pim (Broekhuijsen) of gewoon de oude voorman Giel van Boom, Bram Stoffels wellicht?
Zou de VVD er in Terneuzen in slagen om weer in het centrum van de macht terug te keren, zoals dat vroeger gewoon was. In de tijd van Wim Gosselaar en die andere Willem (de Zeeuw). We zullen zien.
En vooralsnog im westen nichts neues.
Nog even.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.